Navigáció: Kezdőlap / Sport / Utolsó, az utolsók között is…

Utolsó, az utolsók között is…

Egygólos vereséget szenvedett a Szászrégeni Avântul pénteken, a 3. liga VI. csoportjának rájátszásában: az Enyedi Andrei irányította alakulat hazai környezetben maradt alul az Urban Tituval szemben.

A kiesés elkerüléséért folytatott kínkeserves sorozat hetedik játéknapján a sereghajtó Avântul az alsóház utolsó elôtti helyezettjét látta vendégül. A találkozó nagyon gyenge színvonalú volt, nem véletlen, hogy a két együttes a bajnokság leggyengébb csapatai közé tartozik: említésre érdemes kapujelenetek csupán elvétve adódtak. A házigazdák elsô alkalommal a 16. percben kerültek ígéretes lövôhelyzetbe, ám Luca Adrian kísérlete pontatlannak bizonyult. Öt perc elteltével a vendégek sem jártak több sikerrel, hiszen Penescu lövése csúnyán fölé szállt. A 23. percben Moldovan révén a szászrégeniek kihagyták az elsô félidô legnagyobb gólszerzési lehetôségét, miután kecsegtetô szögbôl az Avântul csatára fölé emelt. A mérkôzés 40. percében az eléggé okosan és tetszetôsen adogató vendégek megszerezték a vezetést: Calofirt a büntetôterület bal oldalán Dan Razvan buktatta, a jogosan megítélt 11-est Ivascu védhetetlenül küldte a hálóba: 0-1.

A második játékrész 49. percében a titui gárda közel állt elônye megduplázásához, ám Corbu 18 méteres lövését Craciun kapuvédô hatalmas bravúrral hárította. A hazaiak elsô nagy gólhelyzete az 56. percig váratott magára: ekkor Truta látványos egyéni akcióját követôen a régeniek csapatkapitánya erôtlenül lôtt. A folytatásban az ebben az idényben megszokott
„forgatókönyv” szerint játszottak: a bekapott gól után Enyedi Andrei tanítványai átveszik a játék irányítását, majdnem végig támadnak, ám akcióik jobbára veszélytelenek, nincs bennük átütôerô. A középpályások teljesítménye nagyon halvány, az egy szál csatár hasztalan vergôdésérôl nem is beszélve… A 70. percben az Avântul újabb helyzetet dolgozott ki: ekkor Sîplacan pontos bal oldali beadását Stoica Vili közelrôl kevéssel „bólintotta” mellé. A kitartóan támadó régeniek utolsó gólhelyzetét a 86. percben jegyezhettük, amikor Suci csupán 5 méterre a kaputól remekül tette maga elé a labdát, ám aztán jócskán fölé lôtt. A második hosszabbításpercben az Avântul ember-hátrányba került, miután Suci színlelésért megkapta a második sárga lapos figyelmeztetést. Ebben az esetben a zilahi játékvezetô eléggé egyértelmû módon tévedett…

A hazai gárda újabb kiábrándító teljesítményének lehettünk szemtanúi. Pusztán az a tény, hogy Enyedi Andrei együttese képtelen egyetlen gyôzelmet is aratni a kiesés elkerüléséért folytatott harcban, mindent elárul a játékoskeret erejérôl, a csapatjáték gyatra színvonaláról! Ébresztô, kedves szászrégeni vezetôk: ennél lejjebb már aligha lehet süllyedni!

Jegyzôkönyv

Labdarúgó 3. liga, VI. csoport, alsóház, rájátszás, 7. forduló: Szászrégeni Avântul – Urban Titu 0-1 (0-1). Gólszerzô: Ivascu (40 – büntetôbôl).

Vezette: Demian Ciprian (Zilah) – Rosca Mircea (Beszterce), Costea Danut (Szatmárnémeti).

* Szászrégeni Avântul: Craciun – Rozenfeld, Dan R., Merdariu, Sîplacan (77. Hrisca), Ungur (64. Dézsi), Luca (41. Bucin), Truta, Gergely (57. Suci), Stoica V., Moldovan.

* Urban Titu: Dumitrescu – Calofir T., Lungu, Butoi, Mirescu, Penescu, Stan, Corbu, Ivascu, Petculescu, Calofir C.

A 7. forduló másik eredménye: FCM Târgoviste – Conpet Ploiesti 3-2.

Szabó Antal-Lóránd

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére