Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / ”Szavazzunk az RMDSZ-re, megérdemli”

”Szavazzunk az RMDSZ-re, megérdemli”

Negyedszázados léte alatt, érdekképviseletünk, az egy és utólérhetetlen RMDSZ, kimerítette a kisebbségi érdekképviselet minden eszközét. Az erdélyi magyar kisebbség minden problémáját megoldotta. Végigvitte az autonómiaharcot, következetes kiállásával kivívta a románok tiszteletét is. Soha nem tárgyalt a közösség felhatalmazása nélkül, nem lépett kormányra olcsó ajánlatokért. 25 év alatt sikerült egyben tartania a magyar szavazótábort, egyedülállóan az elszakított magyar területek közül. Szavazótábora nem csökkent, sőt nőtt. A vitás kérdéseket kompromisszumokkal oldotta meg.

Minden magyart képviseltek, senki sem maradt az út szélén. Szövetségünk politikusai közül egy sem került börtönbe, nem vádoltak meg senkit korrupcióval. Megoldódott az állami egyetem kérdése is, a beiratkozók száma egyre nő. A Marosvásárhelyi Orvosi Egyetemen feloldották az etnikai konfliktust. A magyarság vissza vette Marosvásárhelyt, ez az RMDSZ egyik legnagyobb eredménye. A székely zászló védelmében elmentek a falig, nem hátráltak ki mellőle. Verespatak kapcsán végig ugyanazt mondták, végig ellenezték a bányaprojekt megvalósulását.

Kormánypozícióból sikerült kilobbizni az erdélyi autópályákat. A magyar kultúrára egyre több pénzt utalnak ki. A kisebbségekre szánt pénzeket az RMDSZ-től teljesen független Alapítvány osztja szét és természetesen ebből egy bani sem költődik el a pártműködtetésre. Az Erdély TV megalakulása óta kiegyensúlyozott, mértéktartó médium. Pár éve még a román kormánytól is kap pénzt működésre.A többi párttal ellentétben az RMDSZ-nek nincsenek helyi kiskirályai, bárói. Nem dívik a párton belül az apa-fia pozíció öröklés formája. Az RMDSZ-es politikusoknak nincsenek kétes üzleti ügyeik, ezt csodálkozva veszik tudomásul román társaik. Érdekképviseletünk nem kampányolt a magyarországi baloldalnak. Mesterházy Attilát pedig nem hívták meg Kolozsvárra.

7 év alatt az EP-ben olyan sikeres munkát folytattak, hogy az EP képviselők többsége az erdélyi magyarság ügye mellé állt. Mindezt 4 képviselővel, hiszen ennyit jutatott be az erdélyi magyar közösség. A most vasárnapi választáson nem kérdés tehát, hogy kire kell szavaznia minden magyarnak. „Az eredményes 25 évre, az eredményes RMDSZ-re.”

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére