Navigáció: Kezdőlap / Sport / Gólzáporos szászrégeni gyôzelem és búcsú (?) a 3. ligától

Gólzáporos szászrégeni gyôzelem és búcsú (?) a 3. ligától

Sima, egyben fölényes gyôzelmet hozott a szászrégenieknek a 3. ligás pontvadászat utolsó játéknapja. Az Avântulnak sikerült megtörnie a jeget a rájátszásban, hiszen mint ismeretes, a kiesés elkerüléséért vívott sorozatban Enyedi Andrei gárdája mindeddig képtelen volt nyerni! Ezen a találkozón azonban minden összejött a házigazdáknak. A többi összecsapással szöges ellentétben a csapat ezúttal nagyon hatékony volt, a 8-9 nagy gólhelyzetbôl nem kevesebb mint ötöt váltott gólra. Ez is rendkívüli, hiszen a házigazdák a rájátszás eddigi hét mérkôzésén mindössze három alkalommal találtak az ellenfelek hálójába!

A találkozó nyitányán a szászrégeniek távoli lövésekkel próbálkoztak, ám Stoica V. (11.), valamint Suci (17.) kísérletei rendre célt tévesztettek. Miután a párharc elsô húsz perce a kiegyensúlyozottság jegyében zajlott, az Avântul lassacskán átvette a játék irányítását. Az elsô nagy gólszerzési lehetôséget Bica kapujának elôterében a 23. percben jegyezhettük, amikor Bucin határozottan tört be a büntetôterületre, remek szögbôl kiválóan küldte a labdát a vendégek kapujára, ám a bal sarok felé tartó pöttyöst a hálóôr szenzációs reflexszel hárította. A megszokottnál érezhetôen jobb teljesítményt nyújtó vendéglátók a 29. percben Suci réven megszerezték a vezetést: ekkor a régeniek csatára egy látványos lövéssel bevette Bica hálóját: 1-0. A 45+1. percben Truta bal oldali beívelését követôen Luca növelhette volna csapata elônyét, ám közelrôl küldött fejese fölé szállt.

Noha az elsô játékrész nemigen bôvelkedett kapujelenetekben, a második felvonás jó iramú, látványos összecsapást eredményezett. A hazaiak diktálták a tempót, Enyedi Andrei legénysége rendkívül jól játszott, ennek az 52. percben meg is lett az eredménye, amikor egy szép Bucin–Suci összjáték után utóbbi egyedül találta magát a kapussal, megszerezvén elsô dupláját ebben a bajnokságban. Egy Truta–Suci óriási kettôs gólhelyzetet követôen a 65. percben a házigazdák háromgólosra növelték elônyüket – ekkor Ungur mintegy 23 méterrôl, pazar lövéssel a hálóba küldte a labdát: 3-0. A harmadik gól hatása alatt a régeniek nem összpontosítottak a védekezésre, így alig egy perccel kesôbb a vendégek lefaragtak hátrányukból: büntetôhöz jutottak, amelyet Letu kis szerencsével értékesített. Jegyezzük meg: ez volt a târgovistei együttes egyetlen villanása, teljesítményük alapján a Dâmbovita megyeiek nem úgy néztek ki, mint akik vezetik az alsóház rangsorát… Az Avântul szinte végig támadott a mérkôzés hajrájában is, ennek eredményeként a mintegy 100-120 fôs nézôsereg további két gólnak tapsolhatott: a 86. percben Truta és Gergely egyedül találták magukat a kapussal (akár egy edzômérkôzésen), s utóbbi mintegy 13 méterrôl nem hibázott, végül az elsô hosszabbításpercben Bucin remekül továbbított Sîplacanhoz, aki a büntetôterület közepérôl a kapus keze alatt a hálóba küldte a labdát: 5-1.

Az Avântul könnyed, fölényes gyôzelmet aratott, ám ezzel nem tudta feledtetni a bajnokságbeli, majd rájátszásbeli kiábrándító produkciók sorozatát… Pusztán az a tény, hogy a szászrégeniek az utóbbi 10 év leggyengébb bajnoki helyezését könyvelhetik el, sok mindent elárul a csapat „ütôképességérôl”… Noha a hegedûk városában sok futballszakember büszke az úgynevezett „fiatal tehetségekre”, dicsôítô ódákat zeng róluk, ennek dacára a jelenlegi bajnoki idény végén fel kell tennünk egy, a régeni labdarúgás számára igen szomorú, de valós kérdést: kiesik-e az Avântul a harmadosztályból?

Jegyzôkönyv

Labdarúgó 3. liga, VI. csoport, alsóházi rájátszás, 9. forduló: Szászrégeni Avântul – FCM Târgoviste 5-1 (1-0). Vezette: Suta Adrian – Lucaci Cristian, Sava Ionut (mind Nagybányáról).

Gólszerzôk: Suci (29., 52.), Ungur (65.), Gergely (86.), Sîplacan (90+3.), illetve Letu (66 – büntetôbôl).

Szászrégeni Avântul: Craciun (46. Negru) – Rozenfeld, Dan R., Merdariu, Sîplacan, Luca (46. Ungur), Bucin, Moldovan( 64. Gergely), Truta, Stoica V. (80. Dézsi), Suci.

FCM Târgoviste: Bica – Neagu, Coman, Olteanu, Daia, Gîldau, Lungeanu, Mihaila (67. Enescu), Dragnea, Letu (69. Timofte), Mîndru.

Az alsóházi rájátszás további eredménye: Papolc – Conpet Ploiesti 1-0.

Szabó Antal-Lóránd

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére