Navigáció: Kezdőlap / Sport / Nyugatra kacsingat Szászrégen és Radnót

Nyugatra kacsingat Szászrégen és Radnót

A labdarúgó-szövetség közzétette a labdarúgó 3. liga csoportbeosztását. A sorozatban két Maros megyei csapat is érdekelt. Az idei bajnokságtól a régebbi 3. ligás szászrégeni Avântul mellett Radnót is szerencsét próbál, miután megnyerte a 4. liga Maros megyei csoportját.
Ebben az idényben ismét módosítottak a lebonyolítási rendszeren, pontosabban azt a beiratkozott együttesek számához igazították. Miután a 3. ligában nem gyűlt össze kellő számú résztvevő a hat 12 csapatos csoport kialakításához, inkább négy 14 csapatos és egy 13 csapatos csoportot állítottak össze. Ennek egyik következménye, hogy az idén már nem rendeznek rájátszást, hanem egyszerű oda-vissza rendszerben alakul ki a végső sorrend. A kiírás értelmében a csoportgyőztes jut a 2. ligába, míg az utolsó két helyezett esik ki minden csoportból (a 13 csapatosból csak az utolsó), plusz a leggyengébb eredménnyel rendelkező 12. helyezett csapat, amelyhez csak az első 11-gyel játszott találkozók eredményeit veszik figyelembe.
Ha néhány éve Szászrégennek azzal kellett szembesülnie, hogy délkeleti irányba kell kiszállásokra utaznia, ezentúl a Maros megyei együttesek nyugati irányba kacsingatnak, hisz a 3. liga V. csoportjába Románia legnyugatibb megyéinek képviselőit sorolták. Ezek között Maros megye fekszik a legkeletebbre, a többi 12 klub Kolozs, Bihar, Beszterce, Máramaros, Szilágy és Fehér megyéket képviseli.
Íme az V. csoportot alkotó teljes mezőny: CS Fugyivásárhely (Bihar), FC Zilah (Szilágy), Unirea Nemeszsuk (Kolozs), Sănătatea Kolozsvár (Kolozs), Arieşul Torda (Kolozs), Unirea Dés (Kolozs), Metalurgistul Kudzsir (Fehér), FCM Nagybánya (Máramaros), Szászrégeni Avântul, Besztercei Gloria II (Beszterce-Naszód), CS Radnót, CSC Váradszentmárton (Bihar), Industria Gáld (Fehér), CSM Máramarossziget (Máramaros).
A párosítás sorrendjét és a programot ma állítják össze.
A csoportban a Kolozs megyei csapatok tűnnek nagyon erősnek, a tordaiak játékerejét Szászrégen már szerdán megtapasztalta, amikor a Románia-kupa harmadik megyeközi szakaszában hazai pályán 0-2-es vereséget szenvedett tőlük.

Bálint Zsombor  – népújság –

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére