Navigáció: Kezdőlap / Sport / Maros megye mindent vitt a VI. Koós Gyula asztalitenisz- emlékversenyen

Maros megye mindent vitt a VI. Koós Gyula asztalitenisz- emlékversenyen

Szászrégenben nemrégiben immár hatodik alkalommal rendezték meg a Koós Gyula-emlékversenyt, amelyen nem kevesebb mint 135 amatôr, valamint profi játéktudású asztaliteniszezô vett részt. A népes mezônynek köszönhetôen a verseny elnyerte az A+ besorolást a romániai AmaTUR asztalitenisz- mozgalomtól, ez a legmagasabb fokozatot jelenti a tornák minôségét jelzô ranglistán. A közismert és elismert, néhai szászrégeni asztalitenisz- edzô emlékének szentelt megméretettést ezúttal is az országos ismertségnek örvendô Kántor Imre-Zoltán szervezte. A sportesemény az Ifjúsági Park keretében található sportteremben zajlott. A párharcok 20 professzionális szintû játékasztalnál zajlottak, reggeltôl késô estig.

A szervezôk szokásukhoz híven ezúttal is két kategóriában írták ki a versenyt. A nyílt kategóriában 37, az amatôröknél 98 asztaliteniszezô nevezett be. Az emlékversenyre az ország több pontjáról is érkeztek, többek között Marosvásárhely, Dicsôszentmárton, Marosludas, Kolozsvár, Aranyosgyéres, Székelyudvarhely, Parajd, Temesvár, Gyulafehervár, Kudzsír, Déva, Szörényvár és Suceava képviselôi voltak jelen. A mérkôzések nagyon nívósak voltak, hiszen a nyílt kategoriában jelenlegi vagy egykori kiváló szuperligás játékosok, valamint korábbi országos bajnokok vívtak ádáz küzdelmet az elsôségért. Az alcsoportok, valamint a fôcsoportok párharcait követôen az egyenes kiesési rendszerben zajló összecsapások kezdôdtek. Nagyon kemény volt a küzdelem, a maratoni hosszúságú asztalitenisz-emlékverseny végén elmondhatjuk, hogy a Maros megyei versenyzôk kimagasló eredményeket értek el mind a nyílt, mind az amatôr kategóriában. Már az a tény, hogy a kiváló színvonalú nyílt kategóriában az 1-4. helyezett Maros megyei sportoló, mindent elárul az eredményekrôl…

A kategória gyôztese – némi meglepetésre – a mindössze 14 esztendôs, kitûnô tehetség, a marosvásárhelyi Andreea Hudusan lett. A dobogón a többi helyet Cristian Gurghean (Dicsôszentmárton), Victor Zidar (Szászrégen) és Varga Krisztina (Marosvásárhely) foglalta el. További helyezések: 5- 8. hely: Andrei Hagatis (Dornavátra), Oroszlán Richárd (Ma- rosvásárhely), Gabriel Curut (Temesvár), Stefan Rusu (Ko- lozsvár).

Az amatôr kategóriában a következô rangsor alakult ki: 1-4. helyezett: Marian Florin (Szászrégen), Irsai István (Marosvásárhely), Dénes Ferenc (Parajd), Pop Zoltán (Dés); 5-8. hely: Ioan Antohi (Máramarossziget), Adrian Ungureanu (Suceava), Andrei Stefan, Cristian Moldovan (mindketten Dicsôszentmártonból).

A kimagasló eredményeket elért versenyzôket a szervezôk oklevelekkel és szép kivitelezésû serlegekkel jutalmazták.

Szabó Antal-Loránd  – Népújság –

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére