Navigáció: Kezdőlap / Sport / A szászrégeniek a kihagyott helyzetekkel, a kolozsváriak a gólokkal..

A szászrégeniek a kihagyott helyzetekkel, a kolozsváriak a gólokkal..

Szászrégeni Viitorul – Kolozsvári Olimpia II 1-2 (1-1)
A két együttes ezúttal a bajnoki pontokért szállt harcba, miután múlt szerdán a Románia- kupa 1. fordulójában is találkoztak. (A látványos kupamérkôzésen a kolozsvári lányok 6-4-re nyertek.)

Az összecsapás nyitánya rendkívül eseménydús volt, negyedóra alatt két gólt is jegyezhettünk. A 8. percben Vasile Costan tanítványai vezetéshez jutottak: Chis jobb oldali szögletrúgását követôen Langa Ana 5 méterrôl a hálóba fejelt: 1-0. A vendégek válasza nem sokat késlekedett, négy perccel késôbb már újra döntetlen volt az állás, miután Rus erôs, közeli lövése Korpos kapuvédôrôl a hálóba pattant: 1-1. A 15. percben a régeniek nagyon közel kerültek a második találathoz, ám Casoni ajtó-ablak helyzetben a kapufát találta el. Ezt követôen az ifjúsági válogatott játékosokkal teletûzdelt Olimpia fiókcsapata átvette az irányítást, mégis csak ritkán veszélyeztették Korpos kapuját. Leginkább távoli lövésekkel próbálkoztak Ciolacu (22.), valamint Indrei (26.) révén, ám a kísérletek rendre pontatlannak bizonyultak. A vendégek legjelentôsebb helyzetét az elsô félidôben a 31. percben jegyezhettük, amikor Rus helyezett lövését Korpos kitûnô reflexszel a léc alól szögletre tolta. Az elsô félidô hajrájában a hazaiak alakítottak ki kecsegtetô lehetôséget: Casoni kiválóan indította Zanfirt, ám utóbbi lövését a vendégkapus lábbal hárította (43.).

A második játékrész kolozsvári gólhelyzettel rajtolt, de Indrei az 53. percben néhány méterrôl mellé lôtt. Az összecsapás játékképe az elsô félidôéhez hasonló maradt: a vendégek kezdeményeztek többet, viszont a szászrégeniek maradtak veszélyesebbek. Mintegy öt perc alatt a vendéglátók két óriási gólszerzési lehetôséget is elpuskáztak: a 70. percben Vanu egyedül vezethette rá a pöttyöst a kapusra, ám lövése jócskán elkerülte Darle kapuját. A 75. percben Györfi remek ütemben indította Casonit, a régeniek csatára mintegy 11 méterrôl mellé lôtt. Miután a Szamos-parti lányok két ízben Rus révén veszélyeztettek, a 84. percben ugyanô megszerezte csapata második, egyben három bajnoki pontot érô gólját: egy jobb oldali szöglet után közeli, védhetetlen lövéssel bevette Korpos kapuját: 1-2.

A szászrégeniek elismerésre méltó teljesítményt nyújtottak, gólhelyzeteiket tekintve megnyerhették volna a találkozót… Azonban négy ziccert kihagyni, amikor már csak a kapussal álltak szemben a Viitorul játékosai, több mint luxus! Közhely, de ideillik: a futballt gólra játsszák, nem helyzetekre.

A két csapat összetétele:

Szászrégeni Viitorul: Korpos – Magocs, Györfi, Langa, Farcas (29. Butiurca), Marcea, Vanu, Nistor (51. Lica), Zanfir, Chis, Casoni.

Olimpia 2: Dârle – Zahan, Moraru, Nagy, Grecu, Indrei, Negrea, Mates (61. Carp), Borodi, Ciolacu, Rus (90 + 2. Jiurjiu).

Vezette: Claudiu Stef – Andra Tanasuc, Cosmin Bojan (mind Marosvásárhelyrôl).

Szabó Antal-Lóránd – Népújság –

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére