Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Használtolaj-gyűjtés a szászrégeni MOL töltőállomásnál

Használtolaj-gyűjtés a szászrégeni MOL töltőállomásnál

A MOL Románia benzinkútjain elhelyezett gyűjtőhordókba mintegy 8000 liter sütőolajat adtak le a lakosok a program indításától számított két év alatt, és októbertől újabb MOL-benzinkutakon lehet majd leadni a használt étolajat, ezzel összesen 60-ra nő a gyűjtőpontok száma.
„Az ügyfeleink igényei alapján újra bővítjük a gyűjtőpontok számát a program keretében, amelyet a kőolajipari vállalatok közül országszinten elsőként a MOL Románia indított. Úgy vélem, a környezettudatosság növelése a legfontosabb eredménye ennek a programnak, a több ezer liter környezetszennyező olaj újrahasznosíttatása mellett” – jelentette ki Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.
A használtolaj-gyűjtést 2012 augusztusában hirdette meg a MOL Románia, először 30 benzinkúton, és több szakaszban, az ügyfelek kéréseinek megfelelően folyamatosan bővítették. Októbertől kezdődően további 8 város 10 MOL-kútján lehet majd leadni az olajat: Gyulafehérváron, Nagybányán, Gyergyószentmiklóson (2), Jászvásáron (Iași), Pitești-en, Râmnicu Vâlceában (2), Nagyszebenben és Târgoviștén.  A MOL Románia a helyi közösségek rendelkezésére bocsátja logisztikai és humán erőforrás kapacitását úgy, hogy ebből anyagi előnye nem származik. A program partnere, a Biofilter Románia biztosítja az olajgyűjtő hordókat, valamint az elszállítást ahhoz a létesítményhez, amely a használt olajat raktározza, megtisztítja, továbbá pedig biztosítja annak újrahasznosítását.  A MOL Románia azért tartotta fontosnak a sütőolaj-gyűjtés elindítását, mert az elhasznált, égett olaj felhasználásának gondját csak a vendéglők oldják meg, míg Románia lakossága évente megközelítőleg 260 ezer tonna étolajat fogyaszt, és az ő esetükben csak igen kis mértékben valósul meg az olaj gyűjtése.  Ha az elhasznált étolaj élővízbe kerül, egyetlen csepp akár ezer liter élővizet is beszennyezhet. Az olaj nehezen lebomló anyag és rendkívül káros a környezetre.

Szászrégen – Radnótfáji u. 32C-34. sz.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére