Navigáció: Kezdőlap / Sport / Halvány hazai teljesítmény, ennek megfelelô végeredménnyel

Halvány hazai teljesítmény, ennek megfelelô végeredménnyel

Szászrégeni Avântul – SK Fugyivásárhely 0-1 (0-0)
A 3. liga nyolcadik játéknapján a szászrégeni együttes elszenvedte elsô vereségét hazai környezetben. A végeredmény csak azoknak tûnhet némileg meglepônek, akik nem látták a mérkôzést.

A találkozó eléggé alacsony színvonalú volt, említésre méltó gólhelyzetek alig adódtak. A régeniek támadásai (bár az összecsapás két Avântul-lövéssel rajtolt – a 4. percben Suci mintegy 18 méteres kísérlete erôtlenre sikeredett, majd öt perccel késôbb Moldovan próbálkozása maradt eredménytelen) nem jelentettek túlzott veszélyt Hava kapujára. Noha a vendégek játéka sem minôsíthetô fényesnek, ennek ellenére az elsô játékrész legnagyobb gólszerzési lehetôségét ôk hagyták ki: a 41. percben, Dan Razvan hatalmas védelmi bakiját követôen a pöttyös Triphez került, aki mintegy 8 méterrôl, ziccerben Craciun kapuvédôt találta el! A 44. percben Luca a tizenhatos bal oldaláról ígéretes lehetôséget hagyott ki, hiszen jó szögbôl lôhetett kapura, ám a labda jócskán elkerülte a vendégek kapuját.

A második félidô elsô perceit a Bihar megyeiek uralták, határozottan támadtak, ám nem sodorták valódi veszélybe a hazaiak kapuját. Az Avântul mintegy húszperces vergôdés után átvette a párharc irányítását, ám a csapat játéka nélkülözte az elképzelést, a támadásokból hiányzott az átütô erô… Így senkit nem ért meglepetésként, hogy a legnagyobb régeni helyzetet csupán a 70. percben jegyezhettük: ekkor Truta jó ütemû, bal oldali passzát Stoica Vili a tizenegyespont tájékáról jócskán a kapu mellé küldte. A 72. percben Tüzes lôhetett mintegy 16 méterrôl kapura, ám kísérlete pontatlanra sikeredett. A találkozó sorsa a 81. percben dôlt el: Andor remekül robogott végig a bal oldalon, Inta felvágta a tizenhatos területén, a vitathatatlan büntetôt Magda magabiztosan értékesítette: 0-1. A 88. percben a házigazdák emberhátrányba kerültek, miután Ungur durva szabálytalanságot követett el Hering ellen. A 90. percben a szászrégeniek ismét Stoica Vili „varázspálcájától” remélték az egyenlítést, ám a „nagy öreg” jócskán fölé emelt egy 19 méterrôl megítélt szabadrúgást.

A játékvezetô hármas sípszava az Avântul elsô vereségét szentesítette hazai pályán, az eddigi leggyengébb teljesítményt követôen.

A két csapat összetétele:

* Szászrégeni Avântul: Craciun – Echim, Inta, Dan R., Ungur, Truta, Moldovan A., Luca Ad., Dézsi (63. Stoica V.), Gergely (63. Tüzes, 77. Lostun), Suci.

* Fugyivásárhely: Hava – Turcan, Pop, Lavrincsik, Hering, Magda, Ember, Hosu (75. Moise), Andor (90+2. Costea), Trip, Popa.

Vezette: Razvan Necrici (Nagybánya) – Dragos Popa (Kolozsvár), Sergiu Corb (Zilah).

Szabó Antal-Lóránd – Népújság –

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére