Navigáció: Kezdőlap / Sport / Kínkeservesen kiharcolt szászrégeni döntetlen az ôszi idény utolsó játéknapján

Kínkeservesen kiharcolt szászrégeni döntetlen az ôszi idény utolsó játéknapján

Kínkeservesen kiharcolt szászrégeni döntetlen az ôszi idény utolsó játéknapján
A 3. liga 6. csoportjának ôszi zárófordulójában az Avântul a középmezônyben tanyázó Besztercei Gloria- Progresult fogadta. Az elsô félidô igen gyenge színvonalúra sikeredett: a találkozó kezdetén a vendégek mezônyfölényt alakítottak ki, ám a gólhelyzetek többnyire elmaradtak. Egyetlen alkalommal hozták igazán veszélybe Craciun kapuját az elsô játékrészben: a 33. percben, lesgyanús helyzetbôl indulva Jarda mintegy 18 méterrôl lôtt, ám a labda a kapu mellé csapódott. A régeniek sem jeleskedtek a másik kapunál, három alkalommal kerültek említésre méltó helyzetbe: a 10. percben Truta pontos bal oldali beívelését Suci teljesen zavartalanul, mintegy 8 méterrôl erôtlenül bólintotta Pop kapujára, majd a 44. percben Gergely jó ütemben érkezô, ezúttal jobb oldali beadását Truta gyengén fejelte kapura. A 45. percben Dézsi 18 méteres lövését a vendégkapus körülményesen hárította.

A vendégek határozottan kezdték a második félidôt, s miután az 50. percben Coltea szemben a kapussal, mintegy 12 méterrôl gyengén találta el a labdát, négy perccel késôbb a Gloria megszerezte a vezetést: ekkor Rogozan remekül indította Brumát, aki higgadtan, néhány méterrôl a kimozduló kapus mellett a hálóba továbbított: 0-1. A beszterceiek elszántan játszottak ezután is, néhány ellentámadásuk pánikot idézett elô a régeni kapu elôterében, ám Bruma a 63., valamint Jarda a 71., percben kecsegtetô gólszerzési lehetôséget puskázott el. Ebben az idôszakban az Avântul játéka nem volt a legjobb, a régeni akciók kaotikusak és elképzelés nélküliek voltak. Aztán jött a hajrá, és nôtt a nyomás a besztercei kapunál. Truta a 88. percben mintegy 20 méterrôl lôtt, ám a labda jócskán fölé szállt. Szinte biztos volt, hogy az Avântul vereséggel búcsúzik szurkolóitól, azonban a 90+3. percben megszületett a nem remélt egyenlítô találat. Ekkor a tizenhatos jobb oldalán Hlinca szerencsétlenül szabadított fel, a labda felemelt karjának csapódott. A jogosan megítélt büntetôt Csög kihagyta (a vendégkapus remekül tornázta ki a pöttyöst), a kipattanót ugyanô küldte kapura, mire a besztercei hálóôr ismét bravúrosan hárított, ám nem sikerült megfognia a játékszert, amelyet végül a szemfüles Truta mintegy félméternyirôl szó szerint a hálóba gyötört: 1-1. Irtó nehezen sikerült betalálni a beszterceiek kapujába…

A játék összképét tekintve az Avântul nyert egy pontot, a Gloria pedig veszített kettôt. A régeniek ezzel még elégedettek is lehetnek, összességében azonban a csapat teljesítménye az ôszi évadban elmaradt az elvárásoktól. Az együttesnek ezúttal is az a legfôbb gyenge pontja, hogy hiányzik a vérbeli gólgyártó. Errôl leginkább két vitathatatlan tény árulkodik: 13 forduló elteltével a csapat mindössze 11 alkalommal talált az ellenfél hálójába, valamint az, hogy a csapat gólkirálya az immár 39 esztendôs Stoica Vili, 4 góllal… A Szászrégeni Avântul a tabella 11. helyérôl várja a tavaszi visszavágó rajtját.

Jegyzôkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 13. forduló: Szászrégeni Avântul – Besztercei Gloria Progresul 1- 1 (0-0)

Avântul pálya, kb. 100 nézô. Vezette: Mihai Spînu (Kolozsvár), Ciprian Fiter, Gabriela Toderas (mindketten Nagyváradról).

Gólszerzôk: Truta (90+3.), illetve Bruma (54.).

Szászrégeni Avântul: Craciun – Inta, D. Razvan, Merdariu, Truta, Ungur, Moldovan (81. Tüzes), Luca, Dézsi (69. Echim), Gergely (86. Kádár B.), Suci ( 59. Csög).

Besztercei Gloria Progresul: Pop B. – Budacan, Hlinca, Fizesan, Dobrea, Coltea, Jarda, Rogozan (70. Tegle), Sîplacan, Bruma, Pop Alex.

Szabó Antal-Lóránd – népújság –

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére