Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Víz, választó, bizottság

Víz, választó, bizottság

Szászrégenben nincs víz. Bizottság van. Gáz is.

Történt, hogy szombatra virradóra elrepedt a szászrégeni vízhálózat fővezetéke, a város és a környező települések lakói pedig víz nélkül maradtak.

Megesik az ilyesmi, és általában az a megoldás, hogy pénzt és fáradságot nem kímélve, a lehető legrövidebb időn belül megoldják a helyzetet. Például az ilyen sürgősségi esetekre tartogatott alapból a városháza azonnal kiutalja a szükséges összeget, nem egy, hanem mondjuk három kotrógép esik neki a repedt vezeték kiásásának, és nem tíz, hanem ötven dolgozó igyekszik mielőbb helyreállítani a dolgokat.

Na de.

És itt kezdődik a történetnek az a része, amely annyira, de annyira jellegzetesen kelet-európai, és amelyen mindannyiszor egyszerre röhögünk és bosszankodunk.

A jól bevált recept szerint minden sürgősségi helyzet megoldása helyszíni szemlével kezdődik és bizottság létrehozásával folytatódik. Így történt ez Szászrégenben is: kedden terepszemlére érkezett Maros megye prefektusa, Szászrégen polgármestere, az Aquaserv vezetősége, a katasztrófa-elhárító felügyelőség megyei parancsnokságának képviselői, és több más intézmény vezetője.

A helyszínen természetesen vita alakult ki, de döntés is született: átmennek a városházára, ahol

összeül a válságbizottság!

Dumitrache Gabriel, helyi Aquaserv-menedzser elmesélte, hogy a fővezeték egy részét kicserélték, de mellette újabb repedés keletkezett. Régi a vezetékhálózat, cserélni kellene az egészet. Csakhogy akadt egy kis gond: a vízvezetékügyi szaknyelven bypass-nek nevezett csatlakozó részt kellene elkülöníteni,

de nem találják, mivel a tervrajzokban nincs feltüntetve!

Következő lépésként a városban több helyen is ivóvíztárolókat helyeztek el, ezeket tartálykocsikból rendszeresen újratöltik. Szerdán ismét szünetel a vízszolgáltatás, csütörtöktől pedig négy-öt napig alacsony víznyomással csorog majd a víz, de csak a a tömbházak első emeletén! A környező falvakban nem lesz egyáltalán víz. Így mondta a menedzser.

Horobeţ Sergiu, az Aquaserv vezérigazgatója: a vezetékcsere nem a vízszolgáltató feladata, hanem a tulajdonosé, vagyis a városi önkormányzaté, várják a zsozsót. De dolgoznak, derékig iszapban.

Precup Maria PSD-s polgármester a helyszínen

elégedetlenségének adott hangot

a kialakult helyzet miatt. Az Aquaserv lassan dolgozik, nem halad a kellő ütemben. Az úgynevezett szakemberek híján vannak a szakmai hozzáértésnek. Miért nem cseréli ki az Aquaserv a régi vezetékeket, bezzeg a számlát ki tudják küldeni.

A válságbizottság ülésén felszólalt még a helyi tűzoltóparancsnok, a megyei katasztrófa-elhárító felügyelőség parancsnoka és mások is, felsorolták a teendőket,

hangsúlyozták a kárelhárítás fontosságát

és a fontosság hangsúlyozásának a szükségességét.

Szászrégenben nincs víz, vasárnap elnökválasztás volt, és másfél hét múlva ismét lesz. A polgármesternek meg az a feladata, hogy leszavaztassa a lakosságot a Jelöltre.

Na háj Victor!

 

Fall Sándor  –

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére