Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Inflációs adókiigazítás lesz Szászrégenben

Inflációs adókiigazítás lesz Szászrégenben

Megtartották idei utolsó ülésüket a szászrégeni önkormányzati tanácsosok, akik többek között arról döntöttek, hogy csupán az infláció értékével növelik a helyi adókat és illetékeket. A döntésekről és a tanácsban uralkodó hangulatról Nagy András RMDSZ-es tanácsossal beszélgettünk.

A volt polgármester elmondta, jelenleg a szászrégeni önkormányzatnak 19 tagja van, ebből 10 volt USL-s, ketten a Diaconescu-féle néppártot és heten az RMDSZ-t erősítik. „Nekik nélkülünk is megvan a fele plusz egy szavazatuk, így csak a kétharmados többség esetén van szükségük a mi voksunkra. Az elmúlt évben alapvetően jó volt az együttműködés a tanácsosok között, nem voltak különösebb nézeteltérések. Azt azonban tudni kell, hogy akkor is, ha PSD-s tanácsosok egyetértettek néha velünk, mindig a vasakaratú polgármester asszony döntése szerint szavaztak. Nekünk az elmúlt év során volt két fontos tervezetünk, amit sikerült keresztülvinni: az egyik arra vonatkozott, hogy a szászrégeniek megvásárolhassák azokat az állami területeket, amelyeket eddig csak béreltek. Gondolok itt arra, hogy a volt államosított lakásokat megvették, de az általuk elfoglalt területeket csak bérelték, most megvásárolhatták. Ezt a tervezetünket megszavazták a tanácsosok. A másik javaslatunk az volt, hogy a helyi adókat és illetékeket ne emeljék, ezt is sikerült megvalósítanunk. Mindkettővel az volt a célunk, hogy a szászrégeniek életét megkönnyítsük. Ami a magyarságot érintő kérdéseket illeti, legtöbbször, amikor költségvetési támogatást kértünk a magyar kulturális rendezvényekre, kaptunk is. Nagyon érződik, hogy a román többséget nem érdekli a kisebbség sorsa, és ahhoz, hogy megszavazzák a támogatást, sokat kell magyarázni, hogy egy-egy kulturális rendezvény miért fontos a szászrégeni magyarok számára” – hangsúlyozta Nagy András, akitől azt is megtudtuk, hogy az idei utolsó ülésen  kérték és ígéretet kaptak Maria Precup polgármestertől, hogy a jövő évi költségvetés összeállítása előtt egyeztető ülésen találkoznak a tanácsosok, hogy megtárgyalhassák a különböző tételeket és megegyezésre jussanak.

Az utolsó ülésen többek között arról is döntöttek a szászrégeni tanácsosok, hogy továbbra is száz rászorulónak biztosítanak meleg ebédet az ingyenkonyhán, és közülük, akik megtehetik, azoknak közmunkázniuk kell.

Simon Virág – székelyhon.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére