Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Elfogyott a türelme a marosvásárhelyi RMDSZ belső ellenzékének

Elfogyott a türelme a marosvásárhelyi RMDSZ belső ellenzékének

Elfogyott Vass Leventéék türelme. Elfogyott a türelme a marosvásárhelyi RMDSZ belső ellenzékének, derül ki a Vass Levente által aláírt közleményből. Ebben a mellékvágányra helyezett politikus és hívei arra figyelmezteti a szervezet vezetőit, hogy a magát az RMDSZ belső ellenzékeként meghatározó kör nem lát lehetőséget arra, hogy a jelenlegi helyzetben az RMDSZ mellett felelősségrészt tudjon vállalni olyan közösségi ügyekben, mint amilyen például a jövő évi polgármester-választás.

„Értékeljük, hogy a városi RMDSZ nyitott az irányban, hogy egyeztessen velünk, de ez a nyitás a formális gesztuson túl minden tartalmi szándéktól mentes volt. Nehezen látjuk a helyünket egy olyan szervezetben, amely a látszatra épít, és emiatt alig létezik már. Ez volt két éve, és ugyanezt teszik most is. A helyi RMDSZ vezetők nem vették számba az elmúlt két évben adott jelzéseinket, gesztusainkat, közeledéseinket, figyelmeztetéseinket” – olvasható a közleményben.

Mint ismeretes, elmúlt két éve, hogy a szervezet átszervezése folyamán Peti András és társai kizárták a magyarok jelentős részét a véleménynyilvánítás lehetőségétől. Mint ismeretes, az elégedetlenség 48 óra alatt 690 tiltakozó aláírást gerjesztett. A Vass Levente köré tömörülő elégedetlenkedők úgy vélik, hogy adott körülmények között, jó évvel a 2016-ban esedékes helyhatósági választások előtt, a marosvásárhelyi RMDSZ belső ellenzékeként ismert kör újra kell hogy értékelje eddigi konstruktív viszonyát. „A közeljövőben újra döntést hozunk a Szövetséghez fűződő viszonyunkról, és polgármester választásokkal kapcsolatos stratégiánkról is. Mi azt szeretnénk, hogy Marosvásárhelyt egyrészt magyarul is érző, másrészt kompetens politikus vezesse – a helyi RMDSZ eddig semmi érdemi jelét nem mutatta, hogy ugyanez lenne a célja” – áll a dokumentumban. Kérdésünkre, hogy milyen konkrét lépéseket tervez, Vass Levente portálunknak úgy vélekedett, hogy a következő lépést nem az ellenzéknek, hanem a vezetőségnek kell megtenni. „Persze normális körülmények között, és nem a két éve folyó kizárósdi meg megpecsételősdi mellett” – nyilatkozta. Az újabb botrányról Peti Andrást is meg szerettük volna kérdezni, a szervezet városi elnöke azonban e cikk publikálásáig nem volt elérhető.
Szucher Ervin -székelyhon.ro –

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére