Navigáció: Kezdőlap / Sport / Sportgála volt Szászrégenben – hatodszor

Sportgála volt Szászrégenben – hatodszor

Színvonalas sportgálát rendezett szombaton délután Szászrégenben, a George Enescu Mûvelôdési Házban a helyi és az országos tömegsport-egyesület, az önkormányzattal, a Maros Megyei Labdarúgó-egyesülettel és a Maros Megyei Sportigazgatósággal közösen.

Mint Szabó Antal Loránd, a szervezôbizottság egyik tagja a sportgála elôtt tájékoztatott, a rendezvényt hatodik alkalommal tartották meg. A szervezôk ezzel szeretnék kifejezni hálájukat és elismerésüket a helyi sportolóknak egész éves munkájukért és eredményességükért.

A szervezôk több kategóriában díjazták a sportolókat: szászrégeni sportnagykövetek (szászrégeni illetôségûek, de más sportkluboknál tevékenykednek), sportszemélyiségek, edzôk, vezetôk, továbbá csapatok, veterán és kiemelt sportolók, post mortem, iskolás sportolók, a sportolás támogatói (magánszemélyek, vállalkozók és szponzorok), a tömegsport kiválóságai és 2014 teljesítménysportolói kategóriában.

A kiemelt sportolók között külön említették a veterán, a felnôtt, ifjúsági és gyerekkategóriába tartozó versenyzôket.

A sportnagykövetek kategóriájában érdemoklevéllel és kupával tüntették ki a Doczi Vasile és Marius birkózó testvérpárt, akik az Egyesült Államokban váltak ismertté, Ana Maria Luca teniszezôt, a Steauánál is megfordult Cristian Puscas labdarúgót, aki jelenleg az Academica Pitesti játékosa, Mironcic (Barabás) Enikô kajakost, aki részt vett a 2012-es londoni olimpián, a 13 éves kisfülpösi Adela Paula Florea tornászt, Emil Pavel Pop világbajnok kick-boxost, Anton Teodor sakkozót (Medicina SK Temesvár), Alexandra Sasebes kosárlabdázót (Elba SK Temesvár), Dávid Tamás cselgáncsost, Calin Chebutiu (Minaur Nagybánya) és Laurentiu Suciu (Bákói Stiinta) kézilabdázót, Ioan Mera és Fülöp István (FC Botosani) labdarúgót, Uta Rares kosárlabdázót, aki a Szászrégeni ISK színeiben tûnt fel, és jelenleg a spanyolországi Málaga játékosa, Ivácsoni Zsuzsa és Denis Dietrich kosárlabdázót (mindkettô Sirius), Schuller Cristian sporttanárt (a montreali Román-amerikai Futballakadémia igazgatója) és Asztalos Stefan sportfôszerkesztôt (Look TV).

A sportszemélyiségek csoportjában díjazták Bândila Claudiu és Moldovan Razvan sporttanárokat, Mirona Gliga sporttáncost, edzôt, aki öt sporttánc- világbajnokságon szerepelt és szerzett érmet, Adina Inta fitneszedzôt, Tiberiu Gabor, Adrian Enyedi és Costan Vasile egykori labdarúgókat, Florin Marian volt asztaliteniszezôt, Gyôri Tibor jiu-jitsu-edzôt (Red Dragon Fight), Gyôri István kerékpárost, Budai Barna sporttanárt, a Szászrégeni ISK koordinációs igazgatóját, Gabriel Tonceant, a Román Testépítô és Fitneszszövetség elnökét, Peres Miklóst, a Szászrégeni ISK birkózóedzôjét, Marginean Ovidiut, a 4. ligás Marosoroszfalu labdarúgóedzôjét, Dan Moldovan sporttanárt, Robert Matei amatôr fényképészt, Ghita Zilieru sportriportert (Dar TV), Dora Patron sportriportert (Gliga TV), Molnár Istvánt, a sport elkötelezett aktivistáját és Claudia Botan sporttanárnôt (ISK).

A csapatok kategóriájában díjazták az ISK, az Avântul, az Alexandru Ceusianu ISK, a Red Dragon Fight SK és a Szászrégeni Hegedûk Tánca együtteseit.

A kiemelt sportolók kategóriájában a veterán sportolók között színpadra lépett Maksai Mózes sporttanár, edzô (Sportul Studentesc, Avântul, Otelul, Berea), Viorel Suciu sporttanár, Ioan Tarcan és Ioan Ormenisan játékvezetô, Adorjáni László, a helyi tömegsport népszerûsítôje, Viorica Cosma Maior atléta, Mihai Stefan sakkozó, Györfi István kerékpáros, Dan Jiga, Florin Pop, Emil Descultu és Viorel Cioata labdarúgó, Tatar Laurent röplabdázó, Viorica Varodi kosárlabdázó, Ovidiu Datca modellezô, Ioan Mera céllövô, Demeter István és Pacurar Romulus Alin veterán birkózó, utóbbi a Szászrégeni ISK minden idôk legjobb sportolója.

A post mortem kategóriában gyergyát gyújtottak Voicu Marius Stefanescu sporttanár, birkózó, Petru Roca sporttanár és Aurelian Tudoran emlékére.

Az ifjúsági korcsoportban Bakos István, Toni Suciu, Alexandru Saplacan és Marius Alexandru Pop labdarúgó, Vultur Florina, Pop Alina és Poto Sebastian kosárlabdázó, Szabó Melánia atléta, Simon Loránd, Andrei Viorel Pacurar, Cotoi Mihai és Biblia Robert birkózó, Gabriel Csatlós kartingos, Carla Pacurar teniszezô és Dumitru Alexandru Suciu kézilabdázó került a díjazottak közé.

A tömegsport kiválóságai kategóriában elismerésben részesült többek közt Kántor Imre asztaliteniszezô, Zajzon Béla sporthorgász, Sebastian Suciu teremlabdarúgó, Vajda Ferenc kerékpározó és Mihai Gheorghe veterán atléta is.

Az utolsó és legérdekesebb kategóriában, a 2014-es év teljesítménysportolói között a nézôk megtapsolhatták Florin Dogaru és Horatiu Forgaci testépítôt, Stoica Vilmos és Alina Casoni labdarúgót, Kerestély Szintia aerobic és fitneszbajnokot, Valentin Sergiu Pop birkózót, Szabó Sándor, Barta Dániel és Narcis Halatiu ju-jitsust, Miruna Gliga, Andreea Suciu, Tudor Muresan sporttáncost, a Cezara Farcas–Mircea Serban Botos és Alexia Rus–Vlad Niculescu sport- táncpárost, valamint Mihnea Ognean sakkozót.

A díjazási kategóriák közötti szünetekben felléptek a Szászrégeni Hegedûk Tánca SK táncosai, Cezara Farcas–Mircea Serban Boitos, illetve az Alexia Rus–Vlad Niculescu páros, az Adina Inta által vezetett Aerobic tánccsoport, valamint a Mostenitorii Neamului egyesület néptáncosai.

CA népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére