Navigáció: Kezdőlap / Sport / Nem elég a sikerhez a gyôzni akarás, tenni is kell érte

Nem elég a sikerhez a gyôzni akarás, tenni is kell érte

A labdarúgó harmadosztály tizennyolcadik játéknapján a Szászrégeni Avântul az ötödik csoport rangsorán a közvetlen szomszédságában tanyázó Tordai Ariesult látta vendégül. A mérkôzésen a házigazdák egygólos vereséget szenvedtek.

Az elmúlt fordulóban Ovidiu Marginean legénysége váratlan, ám sima gyôzelmet aratott a Kolozs megyei Nemeszsukon. Mindez bravúrnak könyvelhetô el, már csak annak okán is, mivel az Avântulnak idegen környezetben immár több mint 2 éve nem sikerült nyernie! A nagypénteken rendezett találkozót meghatározta a zord, szeszélyes idôjárás, alig 50-60 nézô volt kíváncsi rá. Az elsô játékrész nagyon gyatra színvonalúra sikeredett, a párharc fôképp a két tizenhatos között zajlott, elenyészô volt az említésre méltó gólszerzési lehetôségek száma. A mérkôzést túlnyomó részben a házigazdák irányították, de ezt nem sikerült helyzetekre, gólokra váltani.

Az elsô említésre érdemes kapujelenetet a házigazdák oldalán jegyezhettük az 5. percben: ekkor Ungur jobb oldalról küldött beadása veszélyesen kanyarodott kapura, ám a tordai hálóôr a kapufa mellôl bravúrosan szögletre tolta a labdát. A vendégek alkalomadtán eléggé veszélyes támadásokat vezettek. Egy ilyen akció volt a 19. perc eseménye is, amikor Matis betört a büntetôterület jobb oldalán, majd elesett, tizenegyest reklamált, ám a medgyesi sípmester mindezt mûesésnek minôsítette, így sárga lappal „jutalmazta”. A látottak alapján elmondhatjuk, hogy Merdariu belépôje határeset volt. A 22. percben Dan Razvan ígéretes szögben találta magát a labdával, ám a lövés pillanatában mintegy 14 méterre a vendégkaputól blokkolták. Az elsô felvonás utolsó percében a szászrégeniek közel álltak a vezetés megszerzéséhez: ekkor Moldovan A. kiváló beívelését követôen Luca Paul alig 3 méterre a tordai kaputól képtelennek bizonyult Ticrea hálójába kotorni a labdát!

A második negyvenöt perc sokkal jobb játékot eredményezett. Ezúttal eléggé elfogadható nívójú futballt láthattunk, s az iramra sem lehetett különösebb panasz. Az 53. percben a hazaiak ismételten vezetést szerezhetnének: Csíki remek ütemû, bal oldali beadását Merdariu közelrôl fejelhette kapura, ám Ticrea szenzációs érzékkel lépett közbe, a háló felé tartó labdát sikerült a jobb kapufára tolnia! Ezt követôen a vendégeké volt a fôszerep: egyre többet birtokolták a labdát, támadásaik során valódi pánikot okoztak Craciun kapujának elôterében. A 64. percben megszületett a mérkôzés elsô, ugyanakkor egyetlen találata: egy bal oldali támadás során a labda Enéhez került, aki mintegy 14-15 méterrôl egy jól eltalált lövéssel bevette a régeniek kapuját: 0-1. Öt perccel késôbb a tordaiak kétgólosra növelhették volna elônyüket, ám ekkor Matis, aki már csak a kapussal állt szemben, közvetlen közelrôl a házigazdák hálóôrét vette célba! Ezt követôen a végsô sípszó elhangzásáig az Avântul támadott, ám az Ariesul védelme magabiztos volt, így az akciók túlnyomó többsége nem jelentett veszélyt Ticrea kapujára. A büntetôterületig még el-elvitték a labdát, ám onnan már óriási gondjaik voltak a támadások befejezésével. Újra bebizonyosodott, ha még kellett, hogy a csapatnak rendkívül szüksége lenne egy gólerôs csatárra… Az összecsapás hajrájában két szászrégeni helyzetet jegyezhettünk még: a 81. percben Moldovan A. jó szögbôl erôtlenül lôtt kapura, majd nyolc perc elteltével Csíki pontos beadását követôen, Truta mintegy 9 méterrôl, gyengén fejelt kapura. A 90. percben a vendégek hatalmas gólhelyzetet puskáztak el, miután szemben az üres kapuval Sasa a tizenhatos vonaláról fölé emelt!

A játék képét tekintve a vendégek megérdemelt sikert arattak, míg a visszavágó során meglepôen jó teljesítményt nyújtó Avântul ezúttal gyengébben szerepelt.

A két csapat összetétele:

* Szászrégeni Avântul: Craciun – Moldovan L. (88. Inta), D. Razvan, Merdariu, Echim, Petra (46. Csíki), Truta, Luca P. (67. Stoica V.), Ungur, Moldovan A., Keresztes (46. Csög).

* Tordai Ariesul: Ticrea – Sauca (90. Valean), Chisu (86. Sasa), Tiriac, Cordos, Ene, Ionescu, Matis (82. David), Soanca, Sabou, Burca.

Vezette: Calin Lazar (Medgyes) – Sergiu Corb (Zilah), Sergiu Albu (Nagyvárad).

Szabó Antal-Loránd
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére