Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Többszáz szászrégenit küldenek kényszerszabadságra

Többszáz szászrégenit küldenek kényszerszabadságra

Szombattól egy hónapos kényszerszabadságra küldi a Kastamonu cég szászrégeni gyárának 324 alkalmazottját.
A cég hivatalos közleményéből kiderül: az ajtó- és ablakgyártásban dolgozók április 11-étől május 10-éig lesznek kényszerszabadságon. A vezetőség gazdasági okokra hivatkozva hozta meg ezt a döntést. Ez az első alkalom, hogy az 1998-ban a Prolemntől átvett szászrégeni gyárban kényszerszabadságra küldik az alkalmazottakat.

Esat Ozoguz, a romániai Kastamonu vezérigazgatója leszögezte: a piacon való megmaradás és fejlődés egyik fontos feltétele a termelés hatékonyabbá tétele, amely jelentős befektetéseket igényel. „A préselt lemezek feldolgozásához elengedhetetlen ragasztók előállítását szeretnénk saját gyárban megoldani, hogy fejleszteni tudjuk a többi részleget is. A ragasztó előállítása csökkentené a jelenlegi termelési kiadásokat, s lehetővé tenné, hogy minőségi alapanyagokból készítsünk minőségi termékeket” – számolt be a tervekről a vezérigazgató, aki kitért arra is, hogy a ragasztórészleg beindításával 50 új munkahelyet létesítenének.

A közleményből kiderül, hogy a Prolemntől való átvétel után a cég 300 millió eurót fektetett be a szászrégeni gyárba, így Európa egyik legmodernebb fafeldolgozó üzemévé lépett elő. Az ország egyik legnagyobb török befektetőjeként számon tartott cégnek 870 alkalmazottja van Szászrégenben, illetve további kétszáz személy dolgozik be. Tavaly egymillió dollárnyi adót és illetéket fizettek be a helyi költségvetésbe.

Mint többször beszámoltunk róla, a szászrégeni civil szervezetek több ízben is tiltakoztak az enyv alapú ragasztórészleg létrehozása ellen, és a polgármesteri hivatal vezetősége sem támogatja az új befektetést. Idén januárban Maria Precup, a város polgármestere nem írta alá a Kastamonu cég enyvgyár létesítésére benyújtott építkezési kérelmét. Már csak erre lett volna szükség a munkálatok megkezdéséhez. Korábban a környezetvédelmi ügynökség az elkészített hatástanulmány alapján megadta a környezetvédelmi jóváhagyást.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére