Navigáció: Kezdőlap / Sport / Szászrégen: idegen a hazai pálya!

Szászrégen: idegen a hazai pálya!

A labdarúgó harmadvonal 22. játéknapján a szászrégeni gárda újabb vereséget szenvedett hazai környezetben, zsinórban immár harmadik alkalommal hagyja el a játékteret vesztesként pályaválasztói minôségben. A tény korántsem meglepô, hiszen Ovidiu Marginean legénységének teljesítménye az utóbbi hónapban kritikán alulinak minôsíthetô. A számszerû adatok mindent elárulnak az elmúlt öt bajnoki forduló mérlegérôl: egyetlen pont és mindössze két szerzett gól. Mindez annak dacára, hogy a vezetôedzô ismételt elmondása szerint csapata számtalan gólhelyzetet dolgoz ki minden mérkôzésen. Ebben az állításban bizonyára nincs különösebb okunk kételkedni, ám csupán egy a bökkenô: sajnálatos módon a gólszerzési lehetôségek nem tükrözôdnek az eredményjelzôn…

A Kudzsir elleni találkozó igen nehéznek ígérkezett, hiszen a tabellán negyedik alakulat a csoport egyik jó képességû gárdájának számít. Az elsô játékrész eléggé jó színvonalú volt, jó iramban folyt, s a három találat mellett gólhelyzetek is adódtak bôven mindkét kapu elôterében. Az elsô említésre méltó mozzanat a 4. perc eseménye volt: egy bal oldali összjátékot követôen Truta egyedül találta magát a kapussal, ám mintegy 10-11 méterrôl, ajtó-ablak helyzetben centiméterekkel ugyan, de a bal kapufa mellé gurított. Alig két perccel késôbb a kihagyott lehetôség megbosszulta magát, a vendégek megszerezték a vezetést: Medesannak a büntetôterület közepérôl küldött erôs lövését Negru csak kiütni tudta, s a szemfüles Taban magabiztosan tovabbította a labdát a hálóba. A 16. percben a vendégek kétgólosra növelhették volna elônyüket, ám Cîrstean közvetlen közelrôl a hazaiak hálóôrét vette célba. A 22. percben a szászrégeniek kiegyenlítettek: az örökifjú Stoica Vili betört a büntetôterület bal oldalán, s mintegy 10 méterrôl higgadtan küldte a labdát a kimozduló Gurincu mellett a kapuba. A 24. percben ugyanô került kecsegtetô gólhelyzetbe, ám a néhány méterrôl küldött ejtett labdája túl rövid volt, így a vendégkapus hárította. S ahogy ez ilyenkor lenni szokott, 2-1 helyett a 26. percben újabb kudzsiri gólnak lehettünk szemtanúi: Neagu pontos bal oldali beívelését Radu M. zavartalanul, védhetetlenül fejelte Negru hálójába: 1-2. Az elsô félidô végéig az Avântul kezdeményezett, többnyire irányítva a játékot, ám említésre érdemleges gólhelyzetek már nem adódtak. A túloldalon a vendégek igazolták, hogy nem véletlenül tanyáznak a negyedik helyen.

A második félidôben, az 50. percben ismét a vendégek kerültek gólhelyzetbe, ám Avramescu néhány méterrôl fölé lôtt. Az 58. percben a kudzsiri gárda kihagyta a meccs legynagyobb gólhelyzetét: Neagu könnyedén kicselezte Negru kapust, s alig két méterre az üres kaputól nemes egyszerûséggel mellé gurított. Manapság ritkán látni ehhez hasonló szituációt! Ahogy mondani szokás futballberkekben: „kimaradt a kihagyhatatlan”. A 64. percben Ungur próbálkozott távoli lövéssel, ám a kísérlet pontatlanra sikeredett. Egy perccel késôbb a Metalurgistul létszáma tízre fogyatkozott, amikor a Marosvásárhelyi FCM színeiben is futballozott Gugu egy meggondolatlan megnyilvánulást követôen begyûjtotte a második sárga lapos figyelmeztetést, így idô elôtt hagyta el a pályát. Ezután a házigazdák átvették a játék irányítását, és a gólhelyzetek sem várattak sokáig magukra. A helyzetek sorát Truta nyitotta a 70. percben, amikor alig tíz méterrôl naggyá tette a portást, két perccel késôbb pedig Keresztes jól eltalált lövését egy vendégvédô közvetlenül a kapu torkából mentette. A 83. percben a fiatal Dézsi közeli, jól helyezett fejese a kapufán csattant, három perccel késôbb Csög Norbert 20 méterrôl elvégzett szabadrúgása az oldalhálót érte, majd a mérkôzés hosszabbításának harmadik percében Echim a tizenhatos közepérôl jócskán fölé „bólintott”.

A gólhelyzetek kimaradtak, így az eredmény már nem változott. Ezzel a hazaiak egy újabb kudarcot könyvelhettek el hazai környezetben. Noha ezúttal az Avântul teljesítménye nem nevezhetô rossznak, s a gólhelyzetekre való tekintettel az együttes talán megérdemelte volna a döntetlent, Ovidiu Marginean legénységétôl elpártolt a labdarúgásban legtöbbször nélkülözhetetlen szerencse, vagy egy közismert szólásal élve: szegény embert az ág is húzza…

Jegyzôkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 22. forduló: Szászrégeni Avântul – Kudzsiri Metalurgistul 1-2 (1-2)

Szászrégen, Avântul-pálya. Vezette: Teodora Albon (Kolozsvár) – Petruta Iugulescu (Târgoviste), Mihaela Tepusa (Bukarest).

Gólok: Stoica Vilmos (22.), illetve Taban (6.), Radu M. (26.).

Szászrégeni Avântul: Negru – Inta (81. Dézsi), Dan R., Merdariu, Echim, Moldovan L., Ungur, Luca, Stoica V. (66. Csög), Truta, Petra (46. Keresztes).

Kudzsiri Metalurgistul: Gurincu – Olteanu, Avramescu, Pikó, Radu M. (62. Suteu), Bold, Medesan, Neagu, Gugu, Taban (77. Iovanescu), Cîrstean.

A 22. forduló további eredményei: Kolozsvári Sanatatea – Zilah FC 2-0, Dés – Fugyivásárhely 1-2, Váradszentmárton – Radnót 0-2, Beszterce – Nagybánya 1-0, Máramarossziget – Torda 4-0, Magyargáld – Nemeszsuk 4-1.

Szabó Antal-Lóránd
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére