Navigáció: Kezdőlap / Sport / Egyszer visszatérek!

Egyszer visszatérek!

Egyszer még visszatérek Marosvásárhelyre! – hangzott el a labdarúgó szuperkupa megnyert döntôje utáni kulcsmondat a gyôztes sereg vezére, Dan Petrescu szájából. Mert nem volt még furcsább diadal a labdarúgás történetében. Marosvásárhely elsô, és eddig egyetlen jelentôs trófeáját ugyanis olyan csapat nyerte, amelynek – a szokatlan körülmények miatt – az edzôje ezen az egy hivatalos meccsen vezette a csapatot, s amelynek a játékosai közül többen távozni készülnek.

A minden irányból romboló szándékú támadásnak kitett csapat azonban legalább erre a kilencven percre minden baljós körülményt félretéve úgy játszott, hogy a marosvásárhelyi szurkolók érezhessék: az elmúlt idény (mert ez a meccs inkább az elôzô idény lezárásának tekinthetô, mint az új kezdetének) legjobb csapata mégiscsak az ASA, s nem az a Steaua, amelyet háromból háromszor gyôzött le.

A meccsrôl csak annyit, hogy a Steaua fiatal játékosainak lendületét a marosvásárhelyi játékosok tapasztalata ellensúlyozta, s bár a tengerparti hôség nem igazán kedvezett egy hajtós meccsnek, jól szervezett, egzakt játékuk elég volt az ellenfél támadásainak lefüleléséhez, s néhány veszélyes akció vezetéséhez, fôleg a második félidôben.

Ezek közül, Romario nagy helyzete után, az vezetett gólhoz, amikor Golanski beívelése nem az ember aktuális, hanem leendô pozícióját kereste, s Axente remekül lépett ki két védô közül.

A lefújás utáni örömben látszott azonban a jövô iránti aggodalom is. Sajnos Dan Petrescu és néhány eredetileg leszerzôdött játékos távozását már nem lehet visszacsinálni, ám azok, akik ennek a csapatnak a tönkretételén oly buzgón ügyködtek, talán mégsem foszlatják véglegesen szét a marosvásárhelyi futballszurkolók álmát.

Jegyzôkönyv
Labdarúgó szuperkupa: Steaua-Marosvásárhelyi ASA 0-1 (0-0)

Konstanca, Farul stadion, 14000 nézô. Vezették: Radu Petrescu (Bukarest) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Ovidiu Artene (Vaslui). Kiegészítô játékvezetôk: Horatiu Fesnic (Kolozsvár), Andrei Chivulete (Bukarest). Tartalék: Aurel Onita (Konstanca). Megfigyelôk: Marian Salomir (Kolozsvár), Aurel Ionescu (Bukarest).

Steaua: Cojocaru – Râpa, Tamas, Varela, Tosca, Sulley (74. Mihalcea), Neagu (68. Tahar), Iancu (44. Gradinaru), Stanciu, Chipciu, Tudorie.

ASA: Stancioiu – Golanski (83. Hanca), M. Constantin, Bejan, Brandan, Muresan, Gorobsov, Varga (60. Luis Pedro), N’Doye, Romario (90+3. Manolov), Axente. Gól: Axente (63.)

Sárga lap: Stanciu (69.), illetve Varga (45.), Golanski (53.), Muresan (65.), Romario (69.).

Bálint Zsombor
népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére