Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Lezárták a főteret, ünnepel Szászrégen

Lezárták a főteret, ünnepel Szászrégen

Csütörtök délutántól hétfő délig nem lehet gépkocsival áthaladni Szászrégen főterén, mert a városnapok miatt lezárták azt. A színpadokat és az árusok bódéit csütörtökön délután szerelték fel, a hivatalos megnyitót pénteken délután 4 órakor tartják. Ezt követően fellépnek a szászrégeni Eugen Nicoara művelődési ház néptánccsoportjának fiatal tagjai, majd Ionut Lang, Ciprian és Mihaela Istrate, Matilda Pascal Cojocarita és Stefan Cigu lép színpadra. A Szászrégeni Napok pénteki magyar együttese a marosvásárhelyi Vecker, amelyet Bambi, Pepe, Ruby és a What’s up követ.

Szombaton délután 4-től ismét népzene- és néptáncműsor lesz. Fellépnek: Cristian Pomohaci, Vladuta Lupau, Marius Ciprian Pop, a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company, majd Alina Eremia, Distinto, Andreea Balan és a Connect-R. Vasárnap a nagyszínpadon díjazzák a tantárgyversenyek szászrégeni nyerteseit, majd fiatal helyi előadóművészek mutatják be műsorukat. Ezután a Maros Művészegyüttes román néptáncosainak előadása következik. Fellép Mariana Deac és Gheorghe Turda. Vasárnap a helyi Titán is fellép, őket követi Florin Vos, a Smiley és a Holograf.

A Szászrégeni Napok idején a város központjában kézműves műhelyeket is megtekinthetnek az érdeklődők, és egy vidámpark is üzemel majd. A szervezők és a helyi rendőrség arra kéri a helybélieket és az átutazókat, hogy tartsák tiszteletben a közlekedési táblák jelzéseit, figyeljenek oda hol parkolják le gépkocsijukat, hogy ne akadályozzák a forgalmat.

Simon Virág
székelyhon.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére