Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Helikoni leszármazottak találkozója

Helikoni leszármazottak találkozója

A Helikon – Kemény János Alapítvány idén is megszervezi a Helikoni leszármazottak találkozóját, amelyre az idén Makkai Sándor születésének 125. évfordulója jegyében kerül sor.
Péntek délután 4 órakor Marosvécsen a Kemény-kastély udvarán kezdődik a találkozó. A 125 éve született Makkai Sándorról a Debrecenből érkező Fekete Károly református püspök, illetve Dávid Gyula és Végh Balázs Béla irodalomtörténészek értekeznek, majd levetítik a Makkai Sándorról készült filmet. A rendezvényen fellép a Tiberius Vonósnégyes.

Szombaton 10 órakor a kastélyparkban, a helikoni asztal mellett Pomogáts Béla irodalomtörténész tart előadást a 125 éve született íróról, református püspökről. Az évek óta megszervezett ünnepségen rendszeresen fellépnek a marosvécsi általános iskola tanulói, akik ez alkalommal is irodalmi műsorral készülnek. Koszorúzással ér véget a kastélyparkban az ünnepi megemlékezés. Fél 12-kor a kastélyban előadást tartanak a Helikon – Kemény János Alapítvány megalakulása óta eltelt 15 esztendőről, illetve párhuzamot vonnak az egykori Helikoni találkozókról, amelyeknek 15 alkalommal adott otthont Kemény János marosvécsi várkastélya.

Ebéd után a Helikoni leszármazottak találkozójával, beszélgetésével folytatódik a sorozat.

Antal Erika
székelyhon.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére