Navigáció: Kezdőlap / Sport / Ha nyolc góllal nyer az Avântul, nem csodálkoztunk volna

Ha nyolc góllal nyer az Avântul, nem csodálkoztunk volna

Miután az elmúlt fordulóban bravúros gyôzelmet arattak az ütôképes Nagyváradi Luceafarul otthonában, a rangsor második helyén álló szászrégeniek a csoport sereghajtóját fogadták. Annak dacára azonban, hogy az Avântulnak csaknem hét éve nem volt ehhez foghatóan kimagasló idénykezdete, a lelátókon ezúttal is elenyészôen kevesen, mintegy 150-en foglaltak helyet. A látvány lehangoló volt. Ekkora méretet öltött volna a hegedûk városában a labdarúgás iránti érdektelenség, közömbösség? Vagy talán az 5 lejes belépôjegy miatt maradtak távol a szurkolók?

A mérkôzés mindjárt a 3. percben hatalmas hazai gólhelyzettel rajtolt: Truta remek ütemben ugratta ki Dézsit, aki egyedül a kapussal néhány méterrôl lôtt, ám a pöttyös a jobb kapufával találkozott. Négy perccel késôbb azonban ugyanô már nem hibázott: Truta hajszálpontos bal oldali beadását mintegy 10 méterrôl teljesen zavartalanul, magabiztosan Petcu kapujába fejelte: 1-0. A 12. percben az Avântul kétgólosra növelte elônyét: miután Dézsi eljátszadozott a vendégek hálóôrével, a labda Gligához került, a középpályás közeli lövését a partjelzô beintésére a nagyenyedi játékvezetô gólnak nyilvánította, miután Lazar nagy valószínûséggel csupán a gólvonalon túlról tudta kivágni a pöttyöst: 2-0.

A játék képét tekintve, gyakorlatilag már ekkor végérvényesen eldôlt a három bajnoki pont sorsa. Próbálkozásaik ellenére a balázsháziak teljesítménye eléggé egyértelmûen igazolta, hogy nem véletlenül bérlik a csoport sereghajtó pozícióját. Az egyetlen említésre méltó elsô félidôbeli gólhelyzetük a 21. percben adódott, amikor Brînduse ígéretes szögbôl az oldalhálóba lôtt. Az összecsapást a házigazdák irányították, látványos és jó iramú támadásokat vezetve. Ezen a mérkôzésen a régenieket csupán egyetlen dolog miatt marasztalhatjuk el: a helyzetek kihasználatlansága miatt. Truta a 29., Dézsi a 37., Luca Adrian pedig a 43. percben hatalmas gólszerzési lehetôséget puskázott el: mindhárom alkalommal vagy Petcut tették naggyá, vagy célt tévesztettek lövéseik.

A második félidô elsô gólszerzési lehetôsége az 56. percben adódott, a félidô rajtjában frissen pályára lépett, nagyon aktív, ámde fölöttébb ideges Murar a büntetôterületrôl lôtt kapura, ám kísérletét a vendégkapus hárította. A megnyugtató elôny birtokában a régeniek „ráültek” az eredményre, lehetôséget adva ezzel a balázsháziaknak a labdabirtoklásra. A vendégek által vezetett támadások azonban egyetlen alkalommal, a 64. percben jelentettek veszélyt az Avântul felnôttcsapatában bemutatkozó, mindössze 17 esztendôs Marian Suciu kapujának elôterében. A néhány perces vendégfölényt követôen Stoica Vili gárdája ott folytatta, ahol az elsô játékrész utolsó negyedében abbahagyta: három perc leforgása alatt Dézsi Loránd két újabb égbekiáltó helyzetet könnyelmûsködött el: a 66. percben Murar remek passza után 6 méterrôl a kapusba lôtt, majd ejtett lövése centiméterekkel kerülte el a bal kapufát. A kihagyott hatalmas gólhelyzetek valósággal ôrületbe kergették az egyébként nyugodtságáról közismert Stoica Vilit. „Lóri, összpontosíts!” – kiáltotta a fiatal csatárnak, azonban Dézsi ezen az összecsapáson mindenre koncentrált, csak a befejezésre nem… Végül a 83. percben megszületett a házigazdák harmadik találata. Sîplacan mesterien elvégzett bal oldali szabadrúgását követôen Murar mintegy 8 méterrôl, könnyedén fejelt Petcu kapujába: 3-0. A találkozó hajrájában újabb régeni helyzeteket jegyezhettünk: a 87. percben Truta szögbôl leadott, erôs bal oldali lövését a vendégkapus szögletre hárította, majd a 90. percben Dézsi kecsegtetô pozícióból jócskán fölé emelt.

Az Avântul sima gyôzelmet aratott, folytatva ezzel kimagasló eredményeinek sorozatát. Tekintettel a valóságos gólhelyzetparádéra, a végeredmény akár 8-0 vagy 9-0 is lehetett volna…

Jegyzôkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 8. forduló: Szászrégeni Avântul – Balázsházi Luceafarul 3-0 (2-0)

Szászrégen, Avântul-stadion. Vezette: Mihai Domsa (Nagyenyed) – középen, Ovidiu Dorobantu, Elena Mazilu (mindketten Râmnicu Vâlcea) – partjelzôk.

Gólok: Dézsi (7.), Gliga (12.), Murar (83.)

Szászrégeni Avântul: Suciu – Luca Ad., Bolbos (85. Bakos I.), Merdariu, Sîplacan, Gliga (58. Fülöp A.), Truta, Luca P., Stoica R.(46. Lostun), Csög N.(46. Murar), Dézsi L.

Balázsháza: Petcu – Lazar, Buda, Haiduc, Molnár, Ceaca, Nagy (77. Coste), Turcu, Brînduse (89. Colciar), Teglas, Porumb.

Szabó Antal-Lóránd
népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére