Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Kevés volt a szemét

Kevés volt a szemét

Az Erdélyi Kárpát Egyesület marosszéki osztálya több éve haszonbérbe vette az Istenszéke természetvédelmi területet. Ezért a természetjáró egyesület tagjai – a hegyimentô-szolgálattal közösen – gondoskodnak az ide vezetô turistaösvények és jelzések karbantartásáról.

A csúcs közelében háromnyelvû ismeretterjesztô táblát helyeztek ki, amelyen feltüntették a Kelemen-havasok egykori vulkáni kúpjának természeti értékeit. Több éve, a turistaidény lejártával az EKE kitakarítja a tetôt és az ösvények mentét. Október 17-én, szombaton Dósa László kezdeményezésére 20 marosvásárhelyi EKE-tag és Bíró Imre matematikatanár vezetésével 30 mûvészeti kisiskolás vett részt a környezeti nevelési céllal szervezett akción.

Az EKE-s csapat egy része Dédabisztráról a csúcshoz vezetô fôgerincen, a másik része a diákok kíséretében a Bisztra-patak völgyébôl a Hidas-patak mentén kapaszkodott fel az Istenszékére. A résztvevôknek abban a kellemes meglepetésben volt részük, hogy kevés szemetet találtak és gyûjtöttek össze, több volt viszont a törvénytelen tûzhely, amelyeket felszámoltak és földdel takartak be.

Az erdôvédelmi szabályoknak megfelelôen csak erre kijelölt helyen lehet sátrat venni és tábortüzet gyújtani, megelôzésként szüntették meg az illegális tûzhelyeket. Az idelátogatókat pedig arra kérik, hogy továbbra is tiszteljék a környéket, vigyék le a felgyûlt szemetet a hegyrôl, s ne gyújtsanak tüzet meg nem engedett helyen, amivel veszélyeztethetnék az erdôt.

(v.gy.)
népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére