Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Vége a migránsálomnak: Titkos dokumentumokhoz jutott a The Times…

Vége a migránsálomnak: Titkos dokumentumokhoz jutott a The Times…

Tit­kos do­ku­men­tu­mok­hoz ju­tott a világ egyik leg­te­kin­té­lye­sebb lapja, a The Times. Mig­rán­sok ez­re­i­nek őri­zetbe vé­te­lét ter­ve­zik nyu­gat-eu­ró­pai kor­má­nyok. Vége az ál­mok­nak…

Az Európai Unió belügyminiszterei több százezer migráns kiutasításáról szóló tervezetet készítettek – adta hírül a The Times brit napilap a birtokába jutott dokumentumokra hivatkozva, szerdán.

A lap szerint a 2015 első felében

az Európai Unió területére belépett menekültek közül várhatóan 400 ezernek a menedékkérelmét utasítják el az uniós hatóságok.

A The Times birtokába jutott diplomáciai dokumentum szerint őket a következő hetekben utasítanák ki, és vinnék el egy harmadik országba.

Az uniós tervben több százezer migráns őrizetbe vétele is szerepel, ugyanis így akadályoznák meg az európai hatóságok azt, hogy kiutasításuk elől megszökjenek – írja a brit lap.

A terv szerint a migránsok hazaszállításának folyamatához a Frontex uniós határvédelmi ügynökség nyújt segítséget. Azokat az EU-tagokat, amelyek az illegális bevándorlók kiutasítását nem a nemzetközi jogoknak megfelelően hajtják végre, az Európai Bizottság megbírságolná.

Forrás: Ripost

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére