Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Október 24-én este világítsanak Székelyföld határai!

Október 24-én este világítsanak Székelyföld határai!

Döntse el már most minden résztvevő, hova fog menni aznap este! Minden határ-településen lesz egy gyülekezési pont, jól megközelíthető helyen, ahova bárki elmehet aki az adott településen lakik, illetve aki távolabbról érkezik oda, hogy részese legyen az eseménynek.

Azon kívül minden határ-településen – a konkrét helyzet függvényében – lesz több kivilágítási pont, minél közelebb Székelyföld külső határához, lehetőleg dombok vagy hegyek csúcsán.

A gyülekezési pontok a programja:

– 17 óra: Gyülekezés a központi megmozdulások helyszínén

– 17.30-18.30: Ökumenikus istentisztelet, vagy szentmise, utána a magyar és a székely himnusz eléneklése, majd a rendezvény kiáltványának felolvasása.

– 18.45-19: Székelyföld határának kivilágítása őrtüzekkel a központi rendezvényhelyen, a határszakaszokon, ahol lehetséges, illetve a gépkocsik reflektorfényét tükrökkel felvilágítani, elem- és lézerlámpák felgyújtása.

– 19 órától szabad program minden központi helyszínen, a közeli határszakaszokról visszaérkeznek a határmegvilágító csoportok, ott kulturális program a helyiek tervezésében és szervezésében, közös együttlét, tűz mellett éneklés, esetleg szalonnasütés.

– 23 óra: A rendezvénynek a törvény értelmében véget kell érnie. Ha nem így lenne, kihágásnak számít, s bírságolhatnak a karhatalmak.

Marosszék: Szováta, Nyárádremete, Székelyhodos, Gernyeszeg, Beresztelke, Vajdaszentivány, Marossárpatak, Mezőcsávás, Mezősámsond, Mezőbánd, Nyárádtő, Lukafalva, Nyárádkarácson, Ákosfalva, Balavásár, Székelyvécke.

Udvarhelyszék: Székelyandrásfalva, Újszékely, Székelykeresztúr, Bögöz, Székelyderzs, Kányád, Homoródszentmárton, Nagygalambfalva, Oklánd.

Bardoc-Miklósvárszék: Bölön, Apáca, Alsórákos, Ürmös.

Sepsiszék: Hidvég, Előpatak, Sepsiilyefalva, Kökös, Uzon, Réty.

Orbaiszék: Nagyborosnyó, Kovászna, Kommandó, Zágon, Zabola.

Kézdiszék: Gelence, Ozsdola, Bereck, Lemhény, Esztelnek.

Csíkszék: Kászonaltíz, Csiksztentmárton, Csíkszentgyörgy, Csíkpálfalva, Csíkszépvíz, Gyimesközéplok, Gyimesfelsőlok, Csíkszentdomokos, Gyimesbükk, Balánbánya.

Gyergyószék: Gyergyószentmiklós, Maroshévíz, Gyergyóalfalu, Gyergyóremete, Gyergyótölgyes, Gyergyóholló, Bélbor, Gyergyóvárhegy.

A Székelyek Nagy Meneteléséhez hasonló erejű összefogással hozzuk Bukarest és a nagyvilág tudomására, hogy Székelyföldet sem feldarabolni, sem beolvasztani nem hagyjuk!

Székely Nemzeti Tanács közleménye

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére