Navigáció: Kezdőlap / Sport / A szászrégeniek sima gyôzelemmel búcsúztak szurkolóiktól

A szászrégeniek sima gyôzelemmel búcsúztak szurkolóiktól

Az elmúlt fordulóban Radnóton elszenvedett vereségük miatt a szászrégeniek csupán jobb gólkülönbségüknek köszönhetôen vezették a harmadosztály V. csoportjának rangsorát. Tehát az éllovasi pozíció megôrzése érdekében elengedhetetlen volt a három bajnoki pont begyûjtése az elmúlt hét végi találkozón.

A 2015–2016-os pontvadászat utolsó hazai mérkôzésén az Avântul a Fugyivásárhelyi SK-t látta vendégül, amely az elmúlt bajnoki idényben kettôs gyôzelmet aratott ellenük, így a meccs annak ellenére sem ígérkezett könnyûnek, hogy a vendégek a rangsor második felében tanyáztak. Ezt azonban az összecsapás alakulása korántsem igazolta… Noha nem játszottak kirobbanó formában, az elsô félidôben Stoica Vili tanítványainak hatékonysága irigylésre méltó volt, az elsô játékrészben lejegyzett öt gólszerzési lehetôségbôl hármat értékesítettek, ennélfogva sima, mindent eldöntô, háromgólos elônyt mutatott a tabella az elsô 45 perc végén. Ennyire könnyed találkozóra a régeniek bizonyára nem számítottak…

Az elsô gól mindjárt a 2. percben esett: Saim jobb oldalról becsavart, egyébként erôtlen beadáslövése a vendégkapus hatalmas bakijának köszönhetôen a hálóban kötött ki. Négy perc elteltével egy jó ütemû passzt követôen ugyancsak Saim nézhetett farkasszemet Deackal, ám a kapuvédô bravúrosan hárította a mintegy 7 méterrôl érkezô lövést. Az Avântul aránylag könnyedén irányította a játékot, felszabadultan, tetszetôsen és jó iramban adogatva. Az elsô vendéghelyzet a 26. perc eseménye, amikor Cornea jobb oldali szabadrúgását Trip jó pozícióból mellé fejelte. A túloldalon a házigazdák által vezetett veszélyes támadások hét perc alatt meghozták a második, majd a harmadik találatot is: elôbb a 31. percben, egy Sîplacan által elvégzett és a vendégek védôfalából felszabadított szabadrúgás után Merdariuhoz került a labda, aki mintegy 13 méterrôl, egy jól helyezett lövéssel, higgadtan kilôtte a hosszú sarkot. A 38. percben Saim mesteri módon ugratta ki Gligát, a fiatal középpályás egyedül vezette rá a labdát Deac kapuvédôre, aki a tizenhatos közepén felvágta. A teljesen egyértelmû büntetôt Murar magabiztosan értékesítette.

A második félidôben a szászrégeniek teljesítménye nem volt túlságosan meggyôzô, következésképpen említésre méltó, veszélyes gólszerzési lehetôségek csupán elvétve adódtak Hava kapujának elôterében. A megnyugtató, háromgólos elôny birtokában a házigazdák tudatosan meghátráltak, lehetôséget kínálva ezzel a fugyivásárhelyieknek a kezdeményezésre. Az SK idônként többet támadott, ám az akciók zöme nem jelentett igazi veszélyt Iakob kapujára. A 60. percben a vendégek Trip révén lövéssel próbálkoztak, ám a labda elkerülte a hazaiak kapuját. Egy perccel késôbb a túloldalon Gliga jó ütemben érkezô bal oldali passza után Stoica R. közvetlen közelrôl, teljesen zavartalanul mellé gurított! A 66. percben lejegyezhettük a vendégek legnagyobb gólszerzési lehetôségét: Hosu néhány méterrôl lôtt, ám a remek ütemben kimozduló Iakob lábbal hárított. Óriási védés volt! A 75. percben a fugyivásárhelyi együttes újra gólhelyzetbe került: Popa a büntetôterületrôl erôvel lôtt kapura, Luca Adrian azonban önfeláldozó mozdulattal a kapu torkából szögletre mentett. A mérkôzés hajrája nyílttá vált, mindkét csapat felszabadultan támadott, hiszen az összecsapás sorsa már régen megpecsételôdött. A 90. percben megszületett a találkozó utolsó gólja: Dézsi Loránd szólója végén egyedül vezette rá a pöttyöst a hálóôrre, ezt követôen önzetlenül továbbított a kitûnô pozícióban levô Trutához, aki mintegy 15 méterrôl bevette Hava kapuját.

Az Avântul sima gyôzelmet aratott, megôrizve ezzel az éllovasi helyét. A sikernek köszönhetôen Stoica Vili gárdájának mérlege hazai környezetben mindössze három kapott gól mellett százszázalékos. Igazán dicséretes fegyvertény, hiszen mindez még annak a jóval ütôképesebb együttesnek sem sikerült, amely a 2007- 2008-as kiváló idény végén selejtezôt vívhatott Gyulafehérváron a 2. ligába jutásért. Noha listavezetôk, a szászrégenieket már több alkalommal is „megnyugtatták” a vezetôk afelôl, hogy nincs anyagi háttér a 2. ligára. A labdarúgás kedvelôinek ezt keserû szájízzel kell elfogadniuk.

Jegyzôkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 12. forduló: Szászrégeni Avântul – Fugyivásárhelyi SK 4-0 (3-0)

Szászrégen, Avântul-stadion. Vezette: Ioan Mihai (Râmnicu Vâlcea), Nicusor Marin (Suseni, Arges), Razvan Tudor (Craiova).

Gólszerzôk: Saim (2.), Merdariu (31.), Murar (38 – büntetôbôl), Truta (90.)

Avântul: Iakob – Luca Ad., Bolbos (83. Bakos I.), Merdariu, Sîplacan (56.Truta), Murar (Lostun), Luca P., Stoica R., Gliga, Saim (62. Csög), Dézsi L.

Fugyivásárhelyi SK: Deac (46. Hava) – Hering, Pintea, Petricau, Cornea, Popa, Cuc, Petricau (46. Hosu), Trip, Borsa, Pop

Szabó Antal-Lóránd
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére