Navigáció: Kezdőlap / Sport / Megérdemelt radnóti siker a megyei rangadón

Megérdemelt radnóti siker a megyei rangadón

A labdarúgó 3. liga tizenegyedik játéknapján a megyénket képviselô két együttes mérhette össze játéktudását. A rangadóra csaknem 350 lelkes, de ugyanakkor teljesen sportszerû szurkoló volt kíváncsi.

Mindjárt a találkozó rajtján nyilvánvalóvá vált, hogy az éllovas szászrégeni gárdának korántsem lesz könnyû feladata Ghira Nicolae tanítványai ellen. A házigazdák nagyon határozottan kezdtek, s a 2. percben Balea 25 méterrôl kemény lövést küldött a vendégek kapujára, amit Iakab csak kiütni tudott. A 6. percben egy pontos jobb oldali szögletrúgás után Petra a hatos bal oldaláról mellébólintott, majd három perccel késôbb Stefan Popa fejesénél a régeni portás résen volt. Ezt követôen az Avântul lassacskán kiegyenlítette az erôviszonyokat. Néhány perc erejéig átvette a párharc irányítását. Az elsô félidô legnagyobb szászrégeni gólhelyzete a 18. percben adódott: ekkor Murar kitûnô ütemben ugratta ki Trutát, aki mintegy 10 méterrôl nem tudta átejteni a pöttyöst Craciun kapuvédôn, utóbbinak sikerült egy bravúros kézmozdulattal hárítania. A 24. percben Sîplacan távoli lövéssel próbálkozott, ám kísérlete mellészállt, majd a 31. percben Saim tette ugyanezt, de erôtlen lövését a hazai kapus könnyedén megfogta. A 41. percben Dézsi határozottan betört a büntetôterület bal oldalán, néhány méterre a hazai kaputól a gyepre huppant, ám a remélt tizenegyes helyett a temesvári sípmester sárga lappal „jutalmazta” színlelésért.

A meglehetôsen fakó elsô játékrész után a második felvonás sokkal eseménydúsabb és látványosabb játékot eredményezett. A radnótiak jól kezdték ezt a félidôt is, olyannyira, hogy az elsô negyedóra szinte teljes egészében a kék-feketéké volt. Az 50. percben megszületett a rangadó elsô, egyben egyetlen találata: ekkor Ungur mintegy 17 méterrôl kitûnôen végzett el egy szabadrúgást, ekkor Iakab még szögletre tolta a labdát, de az ezt követô bal oldali hajszálpontos beadást Groza a kapu torkából könnyedén a hálóba fejelte: 1-0. A lendületesen támadó házigazdák az 54. percben akár kétgólosra is növelhették volna elônyüket az ötvenes évekre emlékeztetô eredményjelzôn, amikor a nagyon aktív Chetan passzából Balea 5-6 méterrôl ajtó-ablak helyzetben lôhetett kapura, ám Iakab szenzációs reflexszel megmentette csapatát! A 60. percben Ungur Mircea, aki idôközben az Avântultól Radnóthoz igazolt, újabb kecsegtetô szituációt hagyott ki, miután Ghirca beívelése után közelrôl fölébombázott. Ez alatt az idô alatt a szászrégeniek nem találtak magukra, noha megvolt bennük az akarat, de teljesítményük nem emelkedett éllovashoz méltó szintre. A vendégek csupán a hetvenedik perc körül kezdtek ébredezni. Ettôl kezdôdôen a találkozó végéig Stoica Vili tanítványai többet támadtak, néhány alkalommal veszélybe sodorva a nemrégiben még a régeniek színeiben szereplô Craciun kapujának elôterét. A 71. percben Sîplacan 18 méterrôl gyengén találta el a labdát, majd három perc elteltével Murar jobb oldali, erôs lövését a hazaiak hálóôre kiütötte. A 76. percben kimaradt a vendégek legnagyobb második félidôbeli helyzete, amikor Murar pontos jobb oldali beívelését Gliga Ciprian higgadtan lekezelte, ám a fiatal középpályás mintegy 5 méterrôl, teljesen zavartalanul jócskán a kapu fölé lôtt! Noha a mérkôzés végkifejletében a radnótiak leginkább a védekezésre összpontosítottak, a 81. percben Ungur révén mégis közel kerültek a második gól megszerzéséhez, a jobb oldali szabadrúgásukat azonban Iakab remek érzekkel hárította. Az Avântul nem adta fel az egyenlítés reményét, lövésekkel próbálta bevenni a vendéglátók kapuját, ám a 88. percben Stoica R. a nézôsereg hatalmas megkönnyebbülésére a kapu fölé lôtt, majd a 90+2. percben Luca Adrian távoli kísérletét Craciun magabiztosan megfogta.

Említésre méltó, hogy az összecsapás a sportszerûség jegyében zajlott, mindehhez hozzájárult (néhány jelentéktelen tévedés ellenére) a diszkrét és korrekt játékvezetôi ténykedés. A játék képe alapján a házigazdák teljesen megérdemelt gyôzelmet arattak. A mérkôzés túlnyomó részében nem volt észlelhetô a rangsor tizedik helyezettje, valamint az éllovas közötti különbség. Az Avântul egy jóval várakozáson aluli szereplést követôen, két hónapig tartó veretlenségi sorozat után, az ôszi idényben immár másodszor volt kénytelen vesztesként elhagyni a gyepszônyeget.

Jegyzôkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 11. forduló: Radnóti SK – Szászrégeni Avântul 1-0 (0- 0)

Radnót, Cornel Orza-stadion, kb. 350 nézô. Vezette: Daniel Neagoe, Cristian Dragut, Alexandru Filip (Temesvár).

Gólszerzô: Groza (50.)

Radnóti SK: Craciun – Groza, Popa, Caliani (73. Rotaru), Balea, Fekete, Petra, Stoica R., Ghirca (61. Draghici), Ungur (90. Roman), Chetan.

Szászrégeni Avântul: Iakab – Luca Ad., Bolbos, Merdariu, Sîplacan, Gliga, Luca P. Saim (70. Stoica R.), Truta (65. Csög), Murar, Dézsi L.

Szabó Antal-Lóránd
népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére