Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / SZIGORÚ ELLENŐRZÉSEK A ROMÁN–MAGYAR HATÁRON

SZIGORÚ ELLENŐRZÉSEK A ROMÁN–MAGYAR HATÁRON

Kilométeres sorok alakultak ki a hétvégén a román–magyar határátkelőhelyek mindkét oldalán a román határrendőrség által pénteken foganatosított biztonsági intézkedések miatt – írja az Itthon.ma.
A jelek szerint ismét visszatérnek azok az idők, amikor a román állampolgárok csak hosszas várakozás és tüzetes ellenőrzés után utazhatnak Magyarországon keresztül Nyugat-Európába, illetve onnan haza.

A román határrendőrség pénteki hatállyal ideiglenesen szigorított határellenőrzést vezetett be a román-magyar, valamint a román–ukrán és román–moldovai határon, ezért a várakozási idő jelentősen megnövekedett. Bár az intézménynek a témában kiadott közleménye nem tesz utalást rá, az intézkedés egyértelműen a párizsi terrorcselekményekkel áll összefüggésben. A határőrség szerint a szigorítás – amelyet meghatározatlan ideig alkalmaznak – célja, hogy megelőzzék olyan emberek határátlépését, akik háborús övezetből érkezhetnek, és esetleges tevékenységük fenyegetheti Románia és a többi uniós tagállam biztonságát.

A szigorított ellenőrzést belépésnél és kilépésnél egyaránt alkalmazzák.

Az elmúlt napokban kilométeres járműsorok alakultak ki a nagylaki és a borsi határátkelőnél, főleg a belépő oldalon. Ugyanakkor több járművezető úgy nyilatkozott, hogy három órát is vártak, amíg beléphettek Magyarországra, és beszámoltak arról is, hogy irataikat az ellenőrzésük után a határrendőrök beszkennelték.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére