Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Őrizetbe vették Szászégen polgármesterét

Őrizetbe vették Szászégen polgármesterét

Az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) kedden 24 órára őrizetbe vette Szászrégen szociálliberális polgármesterét, Maria Precupot.

Csúszópénz elfogadásával és hivatali visszaéléssel gyanúsítják Szászrégen polgármesterét, Maria Precupot, akit szerda délelőttig előzetes letartoztatásba helyezték. A DNA szerint a városvezető egy el nem végzett munkálatot vett át és fizetett ki közpénzekből. A vádirat szerint a polgármester 2012-ben egy, a város javára munkálatokat végző cég vezetőjétől azt kérte, hogy 26 ezer lejt utaljon át egy másik, csődeljárás alatt levő cég számlájára. Cserében aláírt és átvettnek minősített egy 75 ezer lejes munkálatot, amelyet a cég, amelynek vezetője eleget tett a városvezető előző kérésének, nem végzett el.

Jelenleg Szászrégennek nincs alpolgármestere, miután augusztusban családi okokra hivatkozva lemondott az addigi tisztséget betöltő Daniel Gliga. Helyét azóta sem töltötték be, így nem tudni, hogy ha a korrupcióellenes igazgatóság 30 napra meghosszabbítja az előzetes letartoztatási parancsot, ki helyettesítheti a városvezetőt.

Simon Virág
székelyhon.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére