Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Új alpolgármester vezeti Szászrégent

Új alpolgármester vezeti Szászrégent

Rendkívüli ülésen szavazták meg Ovidiu Marian PSD-s önkormányzati képviselőt Szászrégen alpolgármesterének, aki így ideiglenesen a városvezetői tisztséget is betölti.
Vezető nélkül maradt Szászrégen miután az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) indítványa alapján a törvényszék elrendelte Szászrégen polgármestere, Maria Precup ellen a bírósági felügyeletet és eltiltotta a tisztsége gyakorlásától. Alpolgármestere már augusztustól nem volt a városnak, így pénteken rendkívüli tanácsülést tartottak, hogy megoldást találjanak a helyzetre.

Az ülésen Nagy András volt polgármester, az RMDSZ-frakció vezetője elmondta, bár a magyar kollégái győzködték, hogy vállalja el a jelölést, ő nem kívánja mások nyomorúságát kihasználni és ilyen módon visszakerülni a városvezetői tisztségbe. Az ülésen végül az önkormányzati képviselők két személyt jelöltek: a szociáldemokrata Ovidiu Mariant és a nemzeti liberális Claudiu Bândilăt. Az első szavazás után egyikük sem kapta meg a többség voksát, a 19 képviselőből ketten érvénytelen szavazatot adtak le, kilencen a PSD-s, nyolcan a PNL-s jelöltnek szavaztak bizalmat. A második szavazáskor az eredmény ugyanaz volt, de ez már elegendő volt, hogy Ovidiu Marian Szászrégen alpolgármestere legyen.

Az elöljáró Maria Precup polgármester két hónapos felfüggesztése alatt a városvezetői tisztséget is betölti majd.

A szászrégeni önkormányzati képviselők hétfőn újabb rendkívüli ülést tartanak, hogy megszavazzák a jövő évi költségvetést.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére