Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Állásfoglalás

Állásfoglalás

A szászrégeni helyi tanács RMDSZ-frakciója nem szavazta meg a január 29-i soros tanácsülésen a polgármesteri hivatal által elôterjesztett 2016-os költségvetéstervet. Ennek több oka volt. A tervezet nem átlátható, nem követhetô, nem tükrözi a valós helyzetet, a megjelenô adatok megtévesztôek. A tanácsosok kifogásolták, hogy a költségvetési tételek nincsenek megfelelôen leosztva. Nem irányoztak elô elegendô összegeket az új befektetési tervekre, programokra, így csökken a külsô forrás behozatalának lehetôsége. Annak ellenére, hogy a helyi tanács korábban elfogadta, hiányzott a költségvetésbôl az új városfejlesztési terv elkészítésére elôírt tétel is. Továbbá az is hozzájárult az elutasításhoz, hogy az RMDSZ- tanácsosok kéréseit nem foglalták be a költségvetésbe.

Tekintettel arra, hogy a soros ülésen nemcsak az RMDSZ, hanem más pártok képviselôi is elutasították a polgármesteri hivatal által elôterjesztett költségvetést, sor került egy második, rendkívüli tanácsülésre is, amelyet a pártok közötti egyeztetés elôzött meg. A rendkívüli tanácsülésre a polgármester asszony tisztább költségvetési tervet készített. Mivel az RMDSZ-tanácsosok elôzô felszólalása rávilágított arra, hogy eltérôen a polgármester által kijelentett 33%- tól, a valós befektetési alap alig teszi ki a költségvetés 10%-át, az új tervezetbe az erre szánt keretet kiegészítették 1 millió lejjel. Nagy András frakcióvezetô javaslatára a polgármesteri hivatal befoglalta a költségvetésbe az elmaradt tervek finanszírozását is, így most már jelentôs összegeket biztosítanak új pályázatok megírására, olyan tervek készítésére, amelyek valóban elôrelendíthetik a várost. Fontos az, hogy a több éve elkezdett, de stagnáló befektetéseket kivitelezzék, ugyanakkor legyenek olyan elképzelések is, amelyeket az új polgármester – remélhetôleg az RMDSZ képviseletében – az új helyi tanáccsal közösen megvalósíthat.

Megjegyezzük, hogy a 2012-es költségvetéshez viszonyítva az idei jelentôsen megnôtt: 45,7 millióról 70,2 millió lejre. Az RMDSZ-tanácsosok kifogásolták, hogy ezt a növekedést nem tükrözi a város fejlôdése és ezen minél elôbb szeretnénk javítani.

Precup Maria polgármester azt állítja – és a polgármesteri hivatal sikerének könyveli el –, hogy 25 (néha 40) utcát leaszfaltoztak. Ez a helyzet sem felel meg a valóságnak, ugyanis a leaszfaltozott utcák burkolata, a kivitelezett munka minôsége kritikán aluli, több helyen megjelentek a kátyúk, a gödrök. Reméljük, hogy közös összefogással sikerül elérni azt, hogy ez a helyzet megváltozzon és a város újra a fejlôdés útjára térjen.

A szászrégeni helyi tanács RMDSZ-frakciója
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére