Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / RMDSZ, az összeomló „birodalom”

RMDSZ, az összeomló „birodalom”

Évtizdekkel az aranykor után egyre jobban láthatóak a repedések az építményen.
De mik ezek a repedések?
A birodalmak törvényszerűen összeomlanak. Markóék pedig birodalmat építettek, Kelemenék ezt próbálták megmenteni. A bukás azonban elkerülhetetlen. Évtizdekkel az aranykor után egyre jobban láthatóak a repedések az építményen.De mik ezek a repedések?

Elsősorban a szavazatvesztés. Persze sok magyar költözött el Erdélyből, de ez nem elég magyarázatnak, mert nem csak erről van szó. Kapkodnak a szavazatokért, mindent megmozgatnak, hogy az egyértelmű szavazatvesztés ne legyen végzetes. A kiábrándultak, nem szavazók tábora százezres tömegekben mérhető.

A legfőbb elv feladása, avagy nem lefeküdni Budapestnek, ez is a vég kezdetének a jele. A platformok elgyengülése, erőteljes központosítás. A tehetetlenség, hogy közös témát találjanak a szórvány, Partium, Közép-Erdély és Székelyföld számára.

A szervezet szétfejlődik, a belső konfliktusok egyre gyakoribbak és láthatóbbak a nagyközönség számára. A korrupciós ügyek sokasága, amik lassan derülnek ki és egyenként okoznak súlyos sebeket a Szövetségnek.

Az utánpótlás minősége egy óriási probléma, hisz tucatnyi karrierista, a hatalom technikákat ismerő s a politikiát csak a hatalom megszerzése és megtartása iránt érdeklődő “titán” várja, hogy hatalmat szerezzen. Ők fogják felfalni, félretenni mentoraikat, ha eljön az idő. A szavazatok csökkenése, értelemszerűen kevesebb parlamenti helyet és kisebb befolyást jelent majd, kevesebb igazgatótanácsi, állami intézménybeli állást, gyengülni fog a hátország.

S, hogy miért nem egyértelmű, hogy nem áll jól a szénájuk? Mert ők űralják a média több mint 90%-át és azt kommunikálnak, amit akaranak, polgármestereik pedig kiskirályokként, néhol megfélemlítve is az embereket, erőt próbálnak sugározni. Egy darabig még működhetnek ezek a praktitkák, de az idő nem nekik dolgozik. A birodalom jól láthatóan összeomlóban van…

Fancsali Ernő

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére