Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Lakásmaffia-szerű bűnbandát vizsgálnak

Lakásmaffia-szerű bűnbandát vizsgálnak

Tizenkét helyen tartottak házkutatást kedden délelőtt Szászrégenben, hogy felszámoljanak egy zsarolókból és uzsorakamatot alkalmazókból álló bűnbandát. Az akciót a Szervezett Bűnözés Elleni Brigád (BCCO) marosvásárhelyi rendőrei, valamint a Szervezett Bűnözés és Terrorizmusellenes Igazgatóság (DIICOT) területi egységének ügyészei szervezték.
Az előzetes vizsgálatok szerint 2012 és 2016 között öt szászrégeni lakos pénzt adott kölcsön helybéli, anyagilag megszorult személyeknek, amelyekért uzsorakamatot számoltak fel. Később személyesen vagy más személyek közreműködésével megfélemlítették az adósokat, sőt esetenként erőszakot alkalmazva arra kényszerítették őket, hogy az eredeti kölcsönnél jóval nagyobb mennyiségű pénzt fizessenek vissza nekik.

Amint a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől az akció ideje alatt értesültünk, a házkutatást végző rendőrök öt előállítási parancsnak is érvényt szereznek. Az öt gyanúsítottat a BCCO marosvásárhelyi székhelyén állították elő kihallgatásra.

Az egész akciót támogatták a megyei rendőr-főkapitányság rendőrei és a megyei csendőrfelügyelőség katonái. A szakmai hátteret az Országos Rendőr-főkapitányság különleges műveleti igazgatósága, illetve a belső elhárítási és információs főosztálya biztosította.

A vizsgálat még nem fejeződött be, annyit viszont megtudtunk, hogy az öt személy egy Szászrégenben hírhedtté vált zsaroló és uzsorakamatot alkalmazó bűnbanda tagja volt, akik, ha nem sikerült pénzt kicsikarni az áldozatoktól, ingó és ingatlan vagyontárgyaikat vették el a szerencsétlenül járt adósoktól, ugyanis a kölcsön felvételekor jelzálogot jegyeztettek be azokra.

Bakó Zoltán
székelyhon.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére