Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Marosvásárhelyt használná fel konkurense ledarálására az RMDSZ

Marosvásárhelyt használná fel konkurense ledarálására az RMDSZ

efutó helyet ajánlott az RMDSZ a Néppárt számára a marosvásárhelyi tanácsosi listáján – tájékoztat az RMDSZ hétfői hírlevele azt követően, hogy a két szervezet városi szervezeteinek képviselői találkoztak.

Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei szervezetének politikai alelnöke közölte: olyan ajánlatot tettek, amely egy mandátumot garantálna, egyet pedig az összefogás által megalapozott jó eredmény esetén szerezhetne meg a néppárti jelölt. A polgármester-jelölt személyében megtörtént már az összefogás, ezt erősítené egy közös tanácsosi lista – tette hozzá.

Az RMDSZ közleményéből kiderül, hogy az EMNP nem fogadta el a „nagyvonalú ajánlatot”, de remélik, hogy meggondolják magukat. „Bízunk benne, hogy ma még nem mondták ki az utolsó szót, és a saját pártjuk, de elsősorban az erős vásárhelyi magyar képviselet érdekében fognak dönteni” – fogalmazott Péter Ferenc, aki szerint az RMDSZ biztos abban, hogy az összefogás mozgósító hatására növelni tudja a marosvásárhelyi magyar önkormányzati képviselők számát. A szövetség ajánlata az utolsó pillanatig érvényes lesz – zárul a közlemény.

Arra nem tér ki a közlemény, hogy az EMNP miért nem fogadta el az ajánlatot.

ittHON.ma – Főtér

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére