Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Sikerült egyezségre jutni

Sikerült egyezségre jutni

Két tanácsülés kellett ahhoz, hogy a szászrégeni helyi tanács elfogadja a 2016-os költségvetést, ugyanakkor még egy vitatott kérdést is sikerült eldönteni. Az elsô alkalommal, január 29-én nem tudtak megegyezni abban, hogy miként osszák be a város pénzét, ugyanakkor nem tudták kinevezni a város tulajdonában levô Lendület (Avântul) labdarúgóklub új vezetôtanácsát.

A sportklub korábbi vezetôtanácsának tagjai, Ioan Socol, Daniel Gliga és Ovidiu Marian lemondtak, így a soros ülésen, január 29-én napirendre tûzték az új tagok kinevezését. Az új tagokat Mihai Padurean, a vezetôtestületben maradt tanácsos javasolta. Köztük elhangzott Aszalos Gábor és Nagy András RMDSZ-tanácsosok neve is. Aszalos Gábor elutasította a megbízatást, mondván, hogy így összeférhetetlenség állna fenn, helyi tanácsosként nem vállalhatja a vezetôtanácsi tagságot. Mindkét önkormányzati képviselô arra kérte a polgármesteri hivatalt, hogy a klub hozzájárulásával módosítsa a klub szabályzatát, hogy elkerüljék az ilyen helyzetet. Arról biztosították a várost, hogy szükség van a klub mûködésére, mivel nagyon sok tehetséges gyerek és fiatal jár rendszeres edzésre.

Mirela Radoi, a polgármesteri hivatal jegyzôje a felvetésre kifejtette, hogy abban az esetben van szó összeférhetetlenségrôl, ha a tanácsos önálló ügyvitelû vagy kereskedelmi egységeknél vállal vezetôtanácsi tisztséget. A klubot nem magáncég igazgatja, hanem a helyi önkormányzat, így joggal a tanácsosok soraiból kell kinevezni az igazgatótanácsot.

Nagy András kérdésünkre az ügyben elmondta: nem áll fenn az a lehetôség, mint a marosvásárhelyi ASA klubnál, ahol nem lehet tudni, hogy milyen mértékben a városé vagy magánvállalkozóké a klub. Régenben 100%-osan az önkormányzat tulajdonában áll a klub. Hozzáfûzte, azért utasította el a megbízatást, mert az elkövetkezendô idôszakban a helyhatósági választások miatt az RMDSZ-ben több dolga lesz, így nem tud majd kellôképpen összpontosítani a klub életére.

Mind a költségvetés, mind pedig a klub körül kialakult patthelyzet miatt február másodikán is összehívták a rendkívüli tanácsülést, ahol végül sikerült mindkét napirendre tûzött témában egyetérteni. A költségvetés elfogadása mellett kinevezték az Avântul új vezetôtanácsát. Mihai Padurean mellett két PSD-s tanácsost, Horea Gheorghét és Ioan Socolt választották meg azzal a reménnyel, hogy az elkövetkezendô idôszakban felülvizsgálják a mûködési szabályzatot, és ha szükséges, átszervezik a klubot. A helyi tanács 450.000 lejes támogatást nyújt az idén az Avântul sportklubnak. A labdarúgócsapat jelenleg a III. liga V. csoportjában az elsô helyen áll. Az elsô mérkôzést március másodikán idegenben, Zilahon játssza.

(v.gy.)
népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére