Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Nagy András a polgármesterjelölt

Nagy András a polgármesterjelölt

Elkészült a szászrégeni önkormányzati lista

Április 6-án az RMDSZ szászrégeni választmánya összeállította a helyi tanácsosi listát és hivatalosan is felkérte Nagy Andrást, hogy újra vállalja el a polgármesterségi székért a megmérettetést.

Az alapszabályzatnak megfelelően az önkormányzati lista élén Nagy András polgármesterjelölt áll. A második helyre Bodó Zoltán jogász került, aki negyedik mandátumát kezdené el, az utána következő Márk Endre második tanácsosi mandátumára készül. A jelölt magánvállalkozó megfelelő tapasztalattal rendelkezik, hiszen édesapja megbecsült elnöke volt az RMDSZ helyi szervezetének. Őt követi Demeter Mária, az Augustin Maior iskola aligazgatója, aki oktatási kérdésékben jártas és pszichológusként igen jó emberismerő. A negyedik helyen Tudor Veronika áll, aki 20 évig a Bukarestben az RMDSZ országos vezetésében dolgozott, a szenátusi frakció koordinátoraként a törvények előkészítésével foglalkozott, és nagyon sokat segítette Bukarestből Szászrégent. Utána Kelemen Szabolcs fiatal jogász, vállalkozó is a listára került, a fiatalabb nemzedéket képviseli. A választmány bizalmat szavazott dr. Horváth Dániel, állatorvos–üzletkötőnek is, akinek a felsége, Horváth Katalin a polgármesteri hivatalban a helyi tanáccsal foglalkozik, így tájékozott az önkormányzati ügyekben. Bejutó helyen áll még Győrfi István, aki két mandátuma alatt tanácsos volt és a sportért felelt. A következő jelöltek ugyan kevesebb eséllyel Bartha Károly, Makkai Alpár, Pap Zoltán akiknek a bemutatkozását pozitívan bírálta el a választmány, és továbbra is számítunk a munkájukra – tájékoztatott Nagy András, aki a továbbiakban a következőket is nyilatkozta:

– Úgy gondolom, hogy demokratikus úton állítottuk össze a listát, hiszen másfél hónappal ezelőtt felhívást intéztünk a város magyar lakosságához és nyíltan felkértük azokat, akik úgy érzik, hogy ezt munkát végeznék, nyújtsák be a szükséges iratokat. A felhívásra 11-en jelentkeztek. A választmány döntötte el a rangsorolást, aminél figyelembe vették a területi elosztást, azokat a szakmákat, foglalkozásokat, amelyekre a leggyakrabban szükség volt a tanácsosi munka során. Remélem, hogy legalább nyolc tanácsosunk lesz a következő önkormányzati testületben. Ez a célunk, és természetesen az, hogy visszanyerjük a polgármesteri széket. Ez a csapat képes felvállalni a szászrégeni magyarság érdekérvényesítését a tanácsban. Feladatunk lesz újjászervezni a város életét. Jelenleg letargia uralkodik, senki nem tudjam hogy milyen lesz a jövő. Megromlott a közbiztonság. Sok szülő panaszkodott, hogy az iskolából hazatartó gyerekeket zaklatják. Fontosnak tartom követni a korábbi mandátumomban meghatározott városfejlesztési stratégiát, nem nem a tűzoltásszerű munkálatok jelentik a fejlődést. Nem állítom, hogy mandátumom alatt hegyeket mozdítottam el, de volt haladás és ezt folytatni kellene – mondta Nagy András, aki elmondta: nem szeretné a jelenlegi polgármester asszonyt „támadni”, hiszen együtt dolgoztak, de nagy tévedésnek tartja azt, hogy munkája során Precup Maria a párt vonalát erősítette, és kevésbé foglalkozott a városfejlesztéssel.

– Szükség lesz mindenkinek a támogatására, az is tudott, hogy Szászrégen jóhiszemű román lakosságát is magunk mellé kell állítanunk. De azt is tudni kell, hogy a PSD-s vezetés mindent megtesz azért, hogy leállítsák a jelölésemet. 2006-tól több DNA-s perem van, mindegyiket megnyertem. Most egy olyan esetet húztak elő a fiókból, amit már egyszer ejtettek. S valahányszor beidéznek a törvényszékre, rövid tárgyalási határidőket jelölnek ki, hátha ki tudnak valamit hozni ellenem még a választások előtt. A közvilágítás korszerűsítési munkálatairól van szó, amelyre 2006-ban írtunk ki pályázatot. Hivatali visszaélés miatt emeltek vádat ellenem, mert „aláírtam a szerződést és nem tartottam be a feladatfüzetben foglaltak bizonyos részeit”. Három évig ült a dosszié a DNA-nál, de nem találtak kifogásolnivalót. Nagy nehezen visszaadták a dossziét, és kiderült, hogy semmiféle kárt nem okoztam a városnak, nem történt többletfizetés a kivitelező cégnek. Világos, hogy valamit megpróbálnak kicsikarni az esetből, hogy elbuktassanak a választási kampányban. Én nem ilyen eszközökkel szeretném visszanyerni a polgármesteri széket. Célom folytatni azt a munkát, amit korábban abbahagytam – nyilatkozta a Népújságnak Nagy András, Szászrégen polgármesterjelöltje.

VAJDA GYÖRGY
népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére