Navigáció: Kezdőlap / Sport / Döntôben a Maros KK

Döntôben a Maros KK

Megnyerte az elôdöntôs párharc negyedik mérkôzését a Maros Kosárlabdaklub a Bukaresti Steaua CSM ellen, péntek délután, így 3-1-es összesítéssel bejutott a döntôbe.

Erôsen kiegyensúlyozott küzdelmet hozott a második marosvásárhelyi találkozó. Akárcsak a két nappal korábbi összecsapáson, végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, és csak egyszer fordult elô, hogy valamelyikük két számjegyû elônyre tegyen szert: a Maros KK 11 pontos fórja egyszerinek és megismételhetetlennek bizonyult, és úgy elolvadt, mintha soha nem is lett volna, mintegy jeléül annak, hogy a rivális ezúttal is a végsôkig kész küzdeni a sikerért. Csakhogy a bukarestiek ezúttal emberükre akadtak, mert míg a szerdai mérkôzésen találhattunk kivetnivalót némelyik Tigris szereplésében, ezúttal valamennyien nagyon odatették magukat, és gyôzni akarásból, küzdésbôl jelesre vizsgáztak. Lényegében ez volt az a plusz, amely meghozta a sikert, hiszen az utolsó utáni pillanatig hajtották az ellenfelet, amely a végén nem bírta szusszal, és a hajrában „bedôlt” a marosvásárhelyiek helyezkedôs trükkjeinek (lásd A Gróf címû jegyzetünket).

A mérkôzés hosszabbításban dôlt el, miután a rendes játékidô utolsó támadását felvezetô Goran Martinic tisztafejhez egyáltalán nem illô módon elügyetlenkedte a gyôzelmi lehetôséget: döntetlen állásnál távoli dobással próbálkozott, amely viszont nemhogy gyûrût, de még palánkot sem ért. A játékirányító tévedése emberileg teljesen érthetô, hiszen nem volt cseréje, és alig volt lehetôsége pihenni (az összes játékos közül ô töltötte a legtöbb idôt – 41 percet – a parketten, Mohammedrôl ugyanis újfent kiderült, hogy ezt a feladatot nem képes megfelelô módon megoldani), így erôsen elfáradt, ráadásul a bukarestiek ezúttal is szoros emberfogással igyekeztek nehezíteni munkavégzését; szakmailag azonban nem az, és ha a hosszabbítás nem a javukra szóló végkifejlethez vezet, bizony nagy felelôssége lett volna a kudarcban. A társak azonban gondoskodtak róla, hogy ne így legyen, a hajrában levették a súlyt a válláról, és megoldották a továbbjutás kérdését (ismételten lásd A Gróf címû jegyzetünket). A döntôben azonban ez még visszaüthet, ha a marosvásárhelyi szakvezetésnek nem sikerül úgy forgatni a játékosokat, hogy Martinicnak több pihenôidôt tudjon biztosítani.

A bajnoki aranyért a Nagyváradi CSM CSU lesz a Maros KK ellenfele. A párharc ugyancsak három megnyert mérkôzésig tart, és az elsô két összecsapást a Körös-parti városban rendezik május 21-én és 23-án. A váradiak pályaelônyt élveznek, alapszakaszbéli jobb helyezésüknek köszönhetôen.

Jegyzôkönyv

Férfikosárlabda Nemzeti Liga, elôdöntô, 4. mérkôzés: Maros KK – Bukaresti Steaua CSM 75:72 (17- 17, 17-13, 17-17, 11-15, 13-10). A Maros KK 3-1-re megnyerte a párharcot.

Marosvásárhely, ligeti sportcsarnok, 2000 nézô. Vezette: Marius Ciulin, Mircea Serban, Sorin Drugau. Ellenôr: Mircea Martis.

Maros KK: Barro 15 pont, Gajovic 14 (2), Mohammed 13 (1), Martinic 8, Fraseniuc 8, Lázár 8, Jurevicus 6, Pustahvar 3 (1).

Steaua CSM: Marinovic 18 (4) pont, Nicoara 16, Malesevic 14 (2), Troupe 11 (1), Amis 7 (1), Cooper 4, Mihail Paul 2, Szíjártó, Galdikas.

A másik elôdöntôs párharc 4. mérkôzésén: Kolozsvári U – Nagyváradi CSM CSU 56:76. A Nagyváradi CSM CSU 3-1-re megnyerte a párharcot.

A döntô és a kisdöntô mûsora

* döntô: Nagyvárad – Maros KK (május 21. és 23.), Maros KK – Nagyvárad (május 28. és 30.), Nagyvárad – Maros KK (június 2.). A párharc három megnyert mérkôzésig tart, az utolsó két találkozót csak abban az esetben rendezik meg, ha megoszlanak a gyôzelmek.

* kisdöntô: Steaua CSM – Kolozsvári U (május 20.), Kolozsvári U – Steaua CSM (május 24.), Steaua CSM – Kolozsvári U (május 27.). A párharc két megnyert mérkôzésig tart, az utolsó találkozót csak abban az esetben rendezik meg, ha megoszlanak a gyôzelmek.

Farczádi Attila
népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére