Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Bíróság elé állítják a szászrégeni Barcsa-klánt

Bíróság elé állítják a szászrégeni Barcsa-klánt

Bíróság elé állítják a szászrégeni Barcsa-klán előzetes letartóztatásban levő vádlott tagjait, Barcsa Antont (alias Bănel), a másik Antont (alias Gone), Barcsa Rudit (alias Gumi), Frigur Rudit (alias Beke), valamint a bírói felügyelet alatt álló Frigur Rudolfot (alias Rudi Bătrânul) – közölte a Szervezett Bűnözés és Terrorizmusellenes Igazgatóság (DIICOT) marosvásárhelyi területi egysége.
A vád ellenük – uzsorakamat alkalmazása, szervezett bűnözői csoport létrehozása, zsarolás, tettleges bántalmazás, valamint más erőszakos cselekmények.

A vádiratból az derül ki, hogy 2012–2016 között a vádlottak Szászrégen területén szervezett bűnözői csoportot hoztak létre, amely egybehangolt akciók során uzsorakamatozással foglalkozott. A kölcsönök folyósítása után a klán tagjai, vagy az általuk megbízott személyek a kölcsönadott összegnél jóval nagyobbakat követeltek vissza, s amennyiben a kölcsönt kapó személyek ezt képtelenek voltak megfizetni, amolyan zárlatot tettek azok javaira.

Az ügyben biztonsági pénzügyi zárlatot rendeltek el a vádlottak vagyontárgyaira. A DIICOT szóvivője megjegyzi – a jelenlegi bűnvádi eljárás a bűnügyi perrendtartás 66. cikkelye értelmében nem zárja ki a vádlottak büntetlenségi vélelemhez való jogát.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmusellenes Igazgatóság által korábban közöltekből úgy értesültünk, hogy a klán tagjai előbb a bankival egyező kamatot kértek a kölcsönt felvevő személyektől, később arra hivatkozva, hogy más személyek ennél nagyobb kamatot lennének hajlandók fizetni, visszakérték a kölcsönadott összeget. Mivel a kölcsönvevő már nem tudta az összeget visszaszolgáltatni, a csoport tagjai azt követelték, hogy az általuk megjelölt uzsorakamatot fizessék ki. Garanciaképpen lefoglalták az adós személygépkocsiját, házát, telkét, mezőgazdasági területét.

Bakó Zoltán
székelyhon.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére