Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Újra Precup Maria lesz a polgármester

Újra Precup Maria lesz a polgármester

Meglepő módon Nagy András és a többi jelölt alulmaradt a PSD jelöltjével szemben, így újra négy évig (vagy ameddig elviszi a DNA) kell tűrni Mariat a város élén.

Szászrégenben a lakosság 51%-a nyilvánította ki véleményét június 6-án. Legnagyobb jelenlétet Abafája produkált, ott a 98-as körzetben 65,1%-os részvételt jegyeztek. Az, hogy ez melyik jelöltnek volt hasznára, az eredmények mutatják.

Feltevődik a kérdés, hogy milyen értelmi szinten lehet a város lakosságának az a százaléka, aki egy majdnem elítélt polgármesterre szavazott? Itt nem az a szomorú, hogy Nagy András veszített. Megtörténik könnyen egy olyan városban, ahol a magyarság aránya 28% körül van. Az a nagyobb gond, hogy egy olyan jelölt nyert, akire mindenki fel volt háborodva előzetesen és senki nem számított arra, hogy egyáltalán labdába rúg a PNL, PMP, UNPR jelöltjeivel szemben. Ugyanez a kérdés tevődik fel Marosvásárhelyen is. Az eredmények szerint a lopás Romániában nemcsak hogy tolerált, hanem egyenesen szavazatmágnes.

Talán egy előzetes, kampányidőszakban végzett valódi felmérés sokat segíthetett volna. Legalább nem estünk volna ennyire pofára.

A szerző vmlinuz

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére