Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Szeptember 19-én tartja rangsoroló gyűlését a Maros Megyei RMDSZ

Szeptember 19-én tartja rangsoroló gyűlését a Maros Megyei RMDSZ

A Maros Megyei RMDSZ Területi Állandó Tanácsa elfogadta a szenátorok és képviselők jelöltállítására vonatkozó ütemtervet, ennek értelmében szeptember 19-én tartja rangsoroló gyűlését, amelyen nevesíti képviselő és szenátor jelöltjeit a Szövetség Maros megyei szervezete. A jelölési iratcsomókat szeptember 12-én be lehet még iktatni a Maros Megyei RMDSZ titkárságán.
A rangsoroló gyűlést a megyei Területi Képviselő Tanács tagjai, a szövetség színeiben mandátumot nyert polgármesterek és alpolgármesterek, a megyei RMDSZ kerületi szervezeteinek elnökei, a marosvásárhelyi RMDSZ körzeti elnökei, valamint a Szövetség megyei és marosvásárhelyi önkormányzati tanácsosai alkotják, illetve a Nőszervezet és az Ifjúsági Egyeztető Tanács további öt-öt képviselője.
A SZKT szabályzatának értelmében jelölt lehet az a személy, aki tagja az RMDSZ-nek, és a tisztségre az illető megye területén működő valamely helyi szervezet, a platformok, a Magyar Ifjúsági Értekezlet megyei szervezete, az RMDSZ Nőszervezetének megyei testülete, vagy valamely társult szervezet jelöli. Az az RMDSZ tag, akit a fent említett testületek közül egyik sem támogat, a TÁT határozatának megfelelően, a jelölési pályázatához 1500 támogató aláírást kell mellékelnie. Továbbá a szabályzat előírja, hogy egy személy, csak egy tisztségére pályázhat, azaz nem indulhat egy időben képviselő és szenátorjelöltként is.
A jelölési dossziénak tartalmaznia kell:
– az RMDSZ tagsági igazolványának a másolatát,
– szakmai és politikai önéletrajzot,
– a jelölt nyilatkozatát, amelyben elfogadja a következőket: vállalja az RMDSZ politikai programját; vállalja az RMDSZ választási programját; 1989 előtt és után nem működött együtt a hírszerző szolgálatokkal; a jelölt vállalása, hogy megválasztása esetén az RMDSZ-mandátumából eredő, SZKT és a megyei szervezet által meghatározott pénzügyi kötelezettségeinek eleget tesz; a jelölt vállalása, hogy függetlenül a rangsoroláson elért eredménytől, nem indul más párt színeiben vagy függetlenként a 2016-es parlamenti választásokon;
– bizonylatot, amellyel igazolja, hogy előző mandátuma alatt (amennyiben volt ilyen) eleget tett a szervezettel szembeni pénzügyi kötelezettségeinek.
A rangsoroló gyűlés helyszínéről és kezdési időpontjáról a későbbiekben születik döntés.
(közlemény)

központ.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére