Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Nem indulnak Markó Béláék a parlamenti választásokon

Nem indulnak Markó Béláék a parlamenti választásokon

Tizenegyen jelentkeztek Maros megyéből az RMDSZ parlamenti listájára a vasárnapi határidőig: négyen a felsőházban, heten az alsóházban képviselnék Marosszék magyarságát – számol be Szucher Ervin a kronika.ro-n. A jelenlegi Maros megyei honatyák közül senki nem nyújtott be pályázatot, így 1990 után először fordulhat elő, hogy az RMDSZ teljesen megújult csapattal vág neki a parlamenti választásoknak.

Markó Béla és Kerekes Károly hét, Borbély László hat, Kelemen Atilla öt mandátum után int búcsút a bukaresti parlamentnek. Helyükbe Brassai Zsombor, Jakab István, Novák Zoltán, Kozma Mónika (a szenátusba), Tubák Nimród, Hamar Alpár Benjámin, Balogh József, Vass Levente, Császár Károly, Csép Andrea és Soós Zoltán (a képviselőházba) próbál bejutni a decemberi listás parlamenti választásokon a bukaresti törvényhozásba.

Közülük többen eddig is aktívan politizáltak, Brassai Zsombor például az RMDSZ Maros megyei szervezetét vezeti, azelőtt sokáig Kelemen Atilla ügyvezetője volt, míg Csép és Balogh a megyei önkormányzatban tevékenykedik, tevékenykedett. Jakab István államtitkári rangig jutott, Novák Zoltán nemrég került be a marosvásárhelyi tanácsba, míg Vass Levente a városi szervezet vezetésében kapott helyet. Abszolút „civilnek” mindössze Tubák Nimród és Hamar Alpár Benjámin számít.

Amennyiben a Területi Állandó Tanács (TÁT) érvényteleníti valamelyik pályázatot, 48 óra alatt lehet óvni. A rangsorolást a bővített választmány, több mint 170 személy végzi titkos szavazással. A Maros megyei magyarság szerencsés esetben két felső- és négy alsóházi tagot is küldhet Bukarestbe. Az alsóházi listán – nem befutóként – a Magyar Polgári Párt egyik jelöltje is helyet kap. Az alakulat még nem nevezte meg a december 11-ei választásokon megméretkező tagját – írja a kronika.ro.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére