Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Lovas edzôtábor kezdôdik Vajdaszentiványon

Lovas edzôtábor kezdôdik Vajdaszentiványon

A klasszikus lovaglás mai értelmezésében megfogalmazott edzéselméletet és gyakorlati kivitelezését sajátítják el a környékünkön szervezett elsô komoly lovas edzôtábor (amelyet Erdély elsô és jelenleg egyetlen lovasiskolája, az Art Equest szervez) résztvevôi – adja hírül az erdélyilovas.ro. A rendezvényt november 14-e és 18-a között tartják Vajdaszentiványon, az iskola otthonául szolgáló Zichy-kastélyban. A napi programok közt lesznek elméleti elôadások és a hallottakra épülô gyakorlati edzések, majd a nap végén szakmai megbeszélés. Ugyanakkor minden nap az elôzô napi anyag ismétlésével kezdôdik, majd a napi programmal – elmélettel, gyakorlattal és szakmai konzultációkal – folytatódik.

Az edzôtábor szakmai vezetôje, elôadója és ugyanakkor edzôje a Magyarországról érkezô vitéz báró Gyôrffy-Villám András h. ô. dandártábornok, lovas szakértô, edzô, egyetemi oktató, számos lovas szakkönyv szerzôje, a Magyar Huszár- és Katonai Hagyományôrzô Szövetség (MHKHSZ) örökös tiszteletbeli elnöke.

A marosvásárhelyi Szentgyörgyi István és Jankovits Ferenc, az iskola megálmodói a Népújságnak elmondták: a résztvevôk haladó lovasok, akiknek saját lóval és felszereléssel kellett jelentkezniük, érvényes lóútlevéllel, 2016-os negatív vérvételi eredménnyel, valamint a lóinfluenza elleni érvényes védôoltással. A lovak ellátásáról (etetés, itatás, ápolás, istállórend, kitrágyázás) és a tábor idején esetlegesen elôforduló igényekrôl (állatorvos, patkolókovács) mindenki saját maga gondoskodik, amelynek intézéséhez a lovasiskola segítséget nyújt.

A szervezôk felhívták a figyelmet, hogy ló nélküli érdeklôdôk is látogathatják az edzéseket, napi 30 lejes részvételi díj ellenében. Az ellátást igény szerint a vajdaszent- iványi kastély szállója, illetve étterme napi áron biztosítja. (C. A.)

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére