Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Tisztújítás Maros megyében

Tisztújítás Maros megyében

A Maros megyei RMDSZ Területi Képviselők Tanácsának (TKT) döntése értelmében a február és május közötti időszakban általános, az egész megyére kiterjedő tisztújításra kerül sor a szövetségben.
Négy hét múlva, február 24-én tartják az RMDSZ Maros megyei szervezetének tisztújító küldöttgyűlését. A másfél hónappal ezelőtt megüresedett megyei elnöki tisztségre február 15-;ig pályázhatnak az érdekeltek. A TKT által kidolgozott szabályzat szerint elnökjelölt lehet az a személy, aki legalább egy éve tagja az RMDSZ-nek és rendelkezik három kerületi szervezet írásos ajánlásával.

A pályázatok elbírálásáról a Területi Állandó Tanács dönt. Ennek elnöke az a Péter Ferenc, aki értesüléseink szerint egyetlen jelöltként próbálná megszerezni az RMDSZ-elnöki tisztséget. Péter egyébként jelenleg is a szövetség megyei vezetőjének számít, amióta a lemondott Brassai Zsombor helyett ideiglenesen átvette az elnöki teendőket.

A megyei szervezet élén történő tisztújítással párhuzamosan helyi szinten is elkezdődik a választási folyamat. A helyi szintű tisztújítások időpontjairól a helyi-, községi és kerületi szervezetek döntenek a megyei szervezet ügyvezető elnökségével folytatott egyeztetést követően. „Az alulról történő építkezés elve alapján a tisztújításokat először helyi, majd községi illetve, a végén kerületi szinteken kell megszervezni” – olvasható az RMDSZ közleményében.

Szucher Ervin
székelyhon.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére