Navigáció: Kezdőlap / Sport / Gyanúsan gyenge kolozsvári produkció Szászrégenben

Gyanúsan gyenge kolozsvári produkció Szászrégenben

A vártnál könnyebben nyert a Szászrégeni Avântul a Kolozsvári Sănătatea ellen a labdarúgó 3. liga V. csoportjának 21. (hétközi) fordulójában. A rangsor első felében tanyázó vendégektől okkal várta mindenki, hogy megszorongathatják a házigazdákat, de nem így történt: váratlanul nagyon gyenge produkcióval rukkoltak elő, a három pont sorsa pedig nagyon hamar eldőlt.

Miután az elmúlt fordulóban az Avântul 4-2-es vereséget szenvedett a Máramaros megyei Lénárdfalva otthonában, ezúttal egy olyan csapat ellen bizonyíthatott, amely a bajnokságban eddig csak három alkalommal hagyta el vesztesként a pályát! A mérkőzést a kolozsváriak kezdték jobban, lendületesen játszottak, ám mindez nem jelentett veszélyt Husar kapujára. A hazaiak első ízben a 4. percben kerültek gólhelyzetbe: ekkor Sîplăcan veszélyesen ívelt be egy jobb oldali szögletet, Lăzăreanu körülményesen ugyan, de kiütötte a labdát. A 17. percben a szászrégeniek kihagyták az első félidő egyik legnagyobb gólszerzési lehetőségét: Sîplăcan a büntetőterület vonaláról erőtlen lövést küldött kapura, amit a vendégportás elügyetlenkedett, a kipattanó pöttyöst Feketics közvetlen közelről, teljesen zavartalanul a jobb kapufára bombázta! A 21. percben a régeniek megszerezték a vezetést: ekkor Sîplăcan remekül elvégzett jobb oldali szögletét Lăzăreanu kapuvédő a hálóba kanalazta: 1-0. Három perccel később kétgólosra nőhetett volna a régeniek előnye: Feketics hajszálpontos bal oldali beadását Hasnaş mintegy 6 méterről mellébólintotta. A 28. percben Feketics egy bal oldali szabadrúgásból Merdariu fejére ívelt, ám a középhátvéd kevéssel melléfejelt. A 32. percben a hazaiak büntetőhöz jutottak: ekkor Mészáros mintegy 8-9 méterre a vendégkaputól buktatta Rust, s az egyértelmű tizenegyesből Murar higgadtan a kapu bal alsó sarkába lőtt: 2-0. Az első félidő utolsó helyzetét a 39. percben jegyeztük, Lupu bal oldali beívelése nem talált csapattársra a büntetőterületen, így Husar simán hárított.

A második félidő rajtján megszületett a harmadik gól. Az 51. percben a fiatal és tehetséges Ciprian Gliga 40-45 méterről ellenállhatatlan és látványos egyéni akcióba kezdett, könnyedén kicselezte a kapuvédőt, és a kapu torkából lazán a hálóba továbbított: 3-0. A 61. percben Rus erőtlenül lőtt kapura, majd tíz perccel később Gliga újabb remek egyéni akciójának végén leheletfinom ejtett labdával próbálta bevenni a vendégek kapuját, ám ezúttal Lăzăreanu verhetetlennek bizonyult. Ezt követően az Avântul „ráült” a megnyugtató eredményre, alaposan csökkentve a támadások számát és a mérkőzés ritmusát. A hátralévő játékidőben így a vendégek támadtak többet, ám gólszerzési lehetőségeket csupán a találkozó hajrájában dolgoztak ki: a 88. percben Ceaca egyedül a kapussal képtelennek bizonyult átejteni a labdát a régeniek hálóőrén, majd a 90+2. percben ugyancsak Ceaca pár méterről nem tudta bevenni Husar kapuját, a szászrégeni hálóőr kitűnő reflexszel szögletre mentette a labdát. A túloldalon Pădurariu távoli lövésekkel próbálkozott (79., 84.), ám a kísérletek erőtlenre sikeredtek.

Elismerésre méltó játékukkal a régeniek meglepően simán jutottak a három bajnoki pont birtokába. A kolozsvári gárdát illetően: reméljük, hogy a kiábrándítóan halvány teljesítményük nem áll összefüggésben azzal, hogy valamennyi román sportfogadási iroda keddi ajánlatába foglalta a mérkőzést! Tekintettel ugyanis az alsóbb osztályokban szereplő klubok igen gyatra pénzügyi helyzetére, a sportfogadás lehetősége (akár saját csapatuk ellen is!), sok esetben az érintett labdarúgók (vezetők) túlnyomó többsége számára hatalmas és sok esetben igencsak ellenállhatatlan kísértés…

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 21. forduló: Szászrégeni Avântul – Kolozsvári Sănătatea 3-0 (2-0)

Szászrégen, borús, esős idő, Avântul-pálya, mintegy 150 néző. Vezette: Iulian Mihai – középen, Ovidiu Dorobanţu, Marian Costache (mindhárman Râmnicu Vâlcea) – partjelzők. Ellenőr: Vlad Popa (Brassó), Sorin Ciotlăuş (Déva).

Gólszerzők: I. Sîplăcan (21.), A. Murar (32 – büntetőből), C. Gliga (51.).

Szászrégeni Avântul: Husar – Truţa, Hasnaş, Merdariu, Sîplăcan, Gliga (85. Moraru), Pop, Sbârcea (46. Luca Ad.), Feketics N. (57. Pădurariu), Rus (70. Dézsi L.), Murar.

Kolozsvári Sănătatea: Lăzăreanu – Bucur, Negru, Mészáros, Dénes N., Lazăr (60. Vitan), Someşan, Flueraş, Lupu, Bălătici (74. Cotîrlă), Ceaca.

További eredmények a 21. fordulóból: Kudzsir – Nemeszsuk 2-0, Radnót – Lénárdfalva 1-0, Sülelmed – Zilah 0-1, Dés – Nagyszeben 0-1, Beszterce – Medgyes II 1-3. A Pusztadaróc – Marosvásárhelyi ASA II mérkőzést tegnap, lapzárta után rendezték.

Szabó Antal Lóránd
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére