Navigáció: Kezdőlap / Sport / Kiizzadt, ámde megérdemelt szászrégeni siker

Kiizzadt, ámde megérdemelt szászrégeni siker

A harmadik labdarúgóvonal 4. játéknapján a szászrégeniek a nagy múltú Gyulafehérvári Unirea gárdáját látták vendégül. A találkozó erősen kiegyensúlyozottnak ígérkezett, hiszen a mérkőzés előtt mindkét alakulat a mezőny közepén tanyázva, tökéletesen egyforma mérleggel rendelkezett, mindenféle szempontból: a győzelmek, a döntetlenek, a vereségek, a gólarány, valamint a pontszámot illetően is!

Várakozásunknak megfelelően alakultak a dolgok a mérkőzésen, amelynek 3. percében Sîplăcan 23 méterről végezhetett el szabadrúgást, ám kísérlete elkerülte Suciu C. kapuját. Öt perc elteltével megszületett a találkozó első, egyben egyetlen találata: ekkor Fülöp András jól elvégzett bal oldali szögletrúgását követően a kiválóan helyezkedő Cristi Merdariu mintegy 5 méterről zavartalanul továbbított a vendégek hálójába: 1-0. A 11. percben az Unirea nagyon közel állt az egyenlítéshez, ekkor Selagea elszántan betört a büntetőterület jobb oldalán, azonban a mintegy 7-8 méterről köldött erős lövését Husar kapuvédő lábbal, bravúrosan szögletre hárította. Hat perccel később az Avântul kétgólosra növelhette volna előnyét az eredményjelzőn: ekkor Fülöp A. pontos, jobb oldalról beadott labdája egyedül találta Bogăţant, aki azonban mintegy 10 méterről, ajtó-ablak helyzetben, nemes egyszerűséggel föléemelt! A hazaiak tovább támadtak, s a 30. percben Sîplăcan jobb oldali, boltíves szabadrúgásánál Suciu kapus ébersége kellett ahhoz, hogy ne módosuljon másodszorra is a tabellán az eredmény. A gyulafehérvári gárda, jó replikát nyújtva, eléggé kényelmetlen ellenfélnek bizonyult. Ennek eredményeként a 32. percben ismételten veszélyes gólhelyzetet dolgoztak ki Davidas réven, aki közelről zavartalanul lőhetett kapura, ám a szászrégeniek hálóőre újra résen volt, s szögletre hárított.

A második játékrészben csökkent az iram az elsőhöz képest, az együttesek teljesítményét szemlélve csupán azt mondhatjuk, amit a szurkolók szoktak, éspedig: „ez csupán a 3. liga, kérem szépen, ez a színvonal, így nem csodálkozhatunk…” A 47. percben a mindig aktív és lendületes Murar 16 méterről lőtt, ám kísérletét Suciu C. magabiztosan hárította. Az ötvenedik perctől csaknem negyedórán át zömében a vendégek irányították a játékot, ennek eredményeként Adrian Himcinschi tanítványai határozott és erőteljes támadásaik során néhányszor komoly pánikot okoztak Husar kapujának előterében, ám a Cristi Merdariu vezette védelem remekül állta a sarat. Ehhez azonban hozzájárult a vendégek kapkodása és pontatlansaga is… A találkozó hajrájában az Avântul ismételten magára talált, s átvette az irányítást. A 70. percben Feketics kecsegtető lövőhelyzetbe került, ám a vendég védők végül időben blokkolták, három perc elteltével Bogăţan a kapu torkából küldött lövését Suciu C. hihetetlen reflexszel védte, majd a 82. percben Murar ígéretes szögből fölélőtt. Noha a vendéglátók az utolsó perceket szinte végigtámadták, az eredmény már nem változott. A hármas sípszó elhangzása úgynevezett vékonyka, dicstelen, ámde teljesen megérdemelt győzelmet nyugtázott a házigazdák számára.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 4. forduló: Szászrégeni Avântul – Gyulafehérvári Unirea 1-0 (1-0)

Szászrégen, zavartalan, napsütéses időjárás, Avântul-pálya, mintegy 150 néző. Vezette: Rareş Moca (Kolozsvár) – középen, Iosif Nasc (Aranyosgyéres). Robert Mereş (Kolozsvár) – partjelzők. Ellenőr: Ion China (Nagybánya), Nicolae Botezatu (Karácsonkő).

Gólszerző: C. Merdariu (8.).

Szászrégeni Avântul: Husar – Inţa (67. Stavilă B.), Merdariu, Hasnaş, Sîplăcan (53. Feketics), Fülöp A., Palcău, Ghirca (57. Moldovan), Truţa, Bogăţan (90+1. Popa A.), Murar.

Gyulafehérvári Unirea: Suciu C. – Boboia, Grozav, Rus, Matei, Morar, Selagea (33. Stef), Apetri, Lasconi, Davidaş (69. David), Ţuruş.

Eredményjelző

A 3. ligás labdarúgó-bajnokság V. csoportjának 4. fordulójában a következő eredmények születtek: Kudzsiri Metalurgistul – Medgyesi Gaz Metan II 2-1, Kolozsvári CFR II – Felek FC 4-0, Magyarigeni Performanţa – Lénárdfalvi Fotbal ACS 3-3, Szászrégeni Avântul – Gyulafehérvári Unirea 1-0, Magyargáldi Industria – Radnót SK 1-1, Dési Unirea – Kolozsvári Sănătatea 0-1, Tasnádi Unirea – Kolozsvári Universitatea 2-0. A Vidombáki Viitorul állt.

Szabó Antal Lóránd
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére