Navigáció: Kezdőlap / Sport / Nem bírtak egymással a csapatok a 3. ligás Maros megyei rangadón

Nem bírtak egymással a csapatok a 3. ligás Maros megyei rangadón

Miután március elején az igencsak mostoha időjárás miatt a Román Labdarúgó-szövetség egy héttel elnapolta a harmadosztály tavaszi visszavágójának rajtját, az első tavaszi körben Maros megyei rangadót rendeztek a 3. liga V. csoportjában: a Szászrégeni Avântul a Radnóti SK-val mérkőzött meg.

A télen az Avântul kispadján jelentős változás történt, hiszen Stoi-ca Vilmosnak távoznia kellett (a vezetőség szerint a tréner anyagi követelései túlzottak voltak), helyét Răzvan Dan, a Szászrégeni Best Kids egyik ifjúsági csapatának edzője vette át. Ugyancsak a téli szünetben távozott az együttestől Cristian Merdariu, Laurenţiu Moldovan, Roberto Hasnaş és Darius Ghirca, utóbbi éppen a szászrégeniek szombati ellenfelénél, a Radnóti SK-nál folytatja pályafutását. Ilyen előzmények után kíváncsian vártuk, mire lesz képes a házigazda alakulat a tabella vége felé tanyázó megyei riválissal szemben.

A 18. fordulóban rendezett rang-adó jó közepes színvonalúra sike-redett. A kezdés látványosan eseménydús volt, hiszen néhány percnyi tapogatózó játék után a labda mindkét kapuban megpihent egy-egy alkalommal – három perc leforgása alatt… A 7. percben jártunk, amikor a hazaiak megszerezték a vezetést: Bogdan Stavilă egyedül vezethette rá a pöttyöst a radnóti kapura, mintegy 9 méteres, erős lövése a bal alsó kapufáról a hálóba vágódott: 1-0. A vendégek válasza villámgyorsan érkezett: egy okosan kidolgozott támadás során a labda Adrian Pophoz került, aki mintegy 18 méterről erős és helyezett lövéssel bevette Husar kapuját:1-1.

A folytatásban inkább az Avântul irányított, a 21. percben például Stavilă remek ütemben tálalt Lucához, aki kecsegtető szögből jóval fölé lőtt, majd Feketics Norbert célozta meg a kaput, ugyancsak pontatlanul. A 43. percben az eléggé aktív Andrei Moldovan remek helyzetben találta magát, ám lövése erőtlenre sikeredett, így nem okozott gondot a vendégkapusnak. A túloldalon a vendégek lendületesen játszottak, támadásaik zöme azonban elakadt az Avântul büntetőterülete környékén, a pontatlanságuk vagy a hazai védelem közbelépése nyomán.

A szászrégeni alakulat szinte végigtámadta a második félidőt, toronymagasan uralva a játékteret. A játék színvonalát ebben az időszakban eléggé befolyásolta a szinte végig zuhogó, hideg eső. A felázott, csúszós gyepszőnyeg miatt a labdarúgók nehezen őrizték meg egyensúlyukat. A szászrégeniek elszánt támadásokat vezettek, percekig beszorítva ellenfeleiket a saját térfelükre. Az első jelentősebb gólszerzési lehetőségre tíz percet kellett várnunk: az 55. percben Oltean kapuvédő röviden öklözte ki a beívelt labdát, amely Sbârceához került, a régeniek játékosa megcélozta a mintegy 14 méterre található üres kaput, ám gól helyett a kapu mögötti, idős eredményjelző épségét sodorta veszélybe… Andrei Moldovan két alkalommal is közel állt csapata második gólja megszerzéséhez, a 64. percben „eleresztett” lövése szögletre pattant, majd a 75.-ben, egy remek cselsorozatot követően, mintegy 8-9 méterről csúnyán fölé emelt. Ezenközben, a 73. percben Fülöp András jobb oldalról jó pozícióból mellé lőtt. A régeniek utolsó gólszerzési lehetőségét a 84. percben jegyezhettük: egy bal oldali szögletrúgást követően Iliescu mintegy 10 méterről mellé fejelt. A túloldalon a vendégek gyenge teljesítményt nyújtottak, a második félidőben csupán elvétve és veszélytelenül támadták Husar kapuját.

Noha játéka és a kihagyott helyzetek száma alapján Dan Răzvan gárdája győzelmet érdemelt volna, a csapat nagyon „vékonynak” nevezhető. Az együttes soraiból két kulcsfontosságú középhátvéd (Merdariu és Hasnaş) távozott, helyükre nem érkezett megfelelő ember. Sajnálatos módon egyre nagyobb a csapat körüli érdektelenség, a klubhoz beáramlott politikai „fuvallatról” nem is beszélve…

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 18. forduló: Szászrégeni Avântul – Radnóti SK 1-1 (1-1)

Szászrégen, Avântul-pálya, borús idő, zuhogó eső, mintegy 150 néző. Vezette: Sebastian Lăstun (Râmnicu Vâlcea) – középen, Romeo Popa, Răzvan Tudor (mindketten Craiova) – partjelzők. Ellenőr: Mihail Băcescu (Brassó), Dinu Lucaciu (Kolozsvár).

Gólszerzők: B. Stavilă (7)., illetve Ad. S. Pop. (9).

Szászrégeni Avântul: Husar – Bugnar, Core, Sîplăcan, Truţa, Fülöp A. (79. Iliescu), Ad. Luca, Sbârcea (67. Bogăţan), Feketics N., A. Moldovan, Stavilă.

Radnóti SK: Oltean – Dragoş Ghirca, Pop, Bucur, Fekete, A. Balea, Călimani, Koródi (57. Darius Ghirca), Szilágyi (89. Angyal), Pastor, Cheţan.

SZABÓ ANTAL-LÓRÁND
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére