Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / A Marosvécsi Mecénás – Mítosz – művészfotók – történelem – irodalom

A Marosvécsi Mecénás – Mítosz – művészfotók – történelem – irodalom

Szívünkben örömmel és hálával adjuk hírül, hogy végre rendelhető legújabb, 45. albumunk.
Amiről eddig még itthon nem olvashattak Erdély szerelmesei
Miért kényszerítették saját hozzátartozói Kemény János édesapját, hogy Amerikában keressen boldogulást?
Miért tért vissza később mégis a család?
Hogyan vált gazdag örökössé, majd miért veszített el mindent báró Kemény János?
Itt mindent megtudhat a lenyűgöző marosvécsi Kemény-várkastély és az Erdélyi Helikon izgalmas történetéről. Beleshet a kulisszák mögé is. Hogyan zajlottak a „helikonisták” összejövetelei. Mi történt Marosvécsen az éves írótalálkozók alkalmával? Erdély egyik nagy mecénásának regényes élete és munkássága képekben és történetekben.
Szinte hihetetlen, hogy a nagy mecénás, a jó szívű báró Kemény Jánosról Magyarországon alig tudunk valamit! Életéről, érdemeiről, irodalmi értékeiről a határon belül könyv még nem látott napvilágot, pedig csodálatos ember volt! Életét a segítőkészség, a mások iránti érzékenység vezérelte.

Ha szeretné megismerni, Kemény János regényes életének titkait, a marosvécsi Kemény-várkastély vagy az Erdélyi Helikon történetét, vásárolja meg legfrissebb irodalmi fotóalbumunkat!

„A mecénás báró Kemény János emlékének adózunk új kiadványunkkal, miközben bemutatjuk a marosvécsi Kemény-várkastélyt, valamint az Erdélyi Helikon történetét. Nagy adósság törlesztésének teszünk eleget, mivel Kemény Jánosról írott és nevével fémjelzett könyv mind ez idáig Magyarországon még nem látott napvilágot. Kemény János életét, érdemeit és irodalmi értékeit feltétlenül meg kell ismernie a hazai irodalomszerető közönségnek, kedves alakja, irodalom és színházpártoló tevékenysége egyedülálló a magyar irodalomtörténetben. Ismeretterjesztő irodalmi fotóalbumunk a színház- és irodalompártoló életét és munkásságát mutatja be, kiemelve az erdélyi tájakhoz, emberekhez, Erdély irodalmához és történelméhez fűződő kapcsolatait, érzelmeit. Mindemellett kiemeljük elbeszélő művészetét, szelíd és bölcs humorát, moralizáló, ízes stílusát. Szándékunk alaposan megismertetni a marosvécsi Kemény-kastély történetét, valamint Kemény János szerepét az Erdélyi Helikon létrejöttében. A fotóalbum beilleszkedik a kiemelkedő erdélyi egyéniségeket bemutató könyveink sorába. Bár Kemény János Pittsburghben született, mégis erdélyi származású, ezer szállal kötődött a tájhoz, mely érzelmeiről mind levelei, mind alkotásai bőven tanúskodnak.”
Lőwey Lilla irodalomkutató és Váradi Péter Pál fotográfus

www.erdelyalbum.hu

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére