Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Köményest kóstolgatott Székelyföldön Károly herceg

Köményest kóstolgatott Székelyföldön Károly herceg

Székelyföldön folytatta erdélyi látogatását a hétvégén Károly herceg. A brit korona várományosa szombaton Sepsikőröspatakon sétálgatott, ahol köményessel kínálták, de zalánpataki birtokát is meglátogatta.
A templomot és iskolát tekintette meg, a helyiek fúvószenekarral fogadták és tiszteletére virágokkal díszítették ki a falu központját. Károly herceg útja során udvariasan köszöngetett a helyieknek és elfogadta, amivel kínálták, kürtőskalácsot evett és köményes pálinkát ivott.

„Megkínáltam székely köményessel és azt mondta, ez pálinka, és most jól esik neki, mivel ebéd előtt van” – nyilatkozta a televíziónak Kisgyörgy Sándor, Sepsikőröspatak polgármestere.

A herceg a nap folyamán a szomszédos Kálnokra is ellátogatott, míg az előző napot zalánpataki birtokán töltötte, ahol szintén találkozott a helyiekkel. A falu központjában hegedűszóval és sajtfélékkel várták az illusztris látogatót, aki az iskola felújításán dolgozó helyiekkel is elbeszélgetett, majd Kálnoky Tibor társaságában a környező mezőkön és erdőkben sétálgatott. Székelyföldi tartózkodása során a herceg a felújított miklósvári Kálnoky-kastélyt is meg szokta látogatni.

[Forrás: Krónika]

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére