Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / EZÉRT NEM MENNEK A MIGRÁNSOK AZ ARAB ORSZÁGOKBA

EZÉRT NEM MENNEK A MIGRÁNSOK AZ ARAB ORSZÁGOKBA

Néhány napja néztem egy nagyon érdekes interjút a kínai tévén. Ahmed Aboul Gheit-et, az Arab Liga elnökét interjúvolta meg Tian Wei
Akkor magyarázza el, kérem, hogy mégis miért nem akarnak Önökhöz menni ezek a menekültek és migránsok?

AAG: Nagyon egyszerű. Mi nem teszünk kivételt velük szemben. Amikor átlépik a határt, és menedékjogot kérnek, akkor a következő lépés az, hogy alá kell írniuk egy kötelezvényt, hogy betartják a befogadó ország szabályait és bármilyen kihágást követnek el, ugyanazt a büntetést kapják, (ami súlyosabb esetekben halálbüntetés is lehet) felgyorsított eljárással, amit az ottani lakosok, és a büntetés letöltése után (hacsak nem halálbüntetés) azonnal viasszatoloncoljuk őket a saját országukba. Azt is alá kell írniuk, hogy a beilleszkedés során kapott beilleszkedési segélyeket 2 éven belül vissza kell fizetniük, mert ha nem, elkobozzuk az értékeiket és azonnal kitoloncoljuk őket. Ha valaki nem tud írni és olvasni, akkor szóban adják elő neki ugyanezt és ő ujjlenyomatával írja alá. Nincs mentség, hogy nem ismerik a kultúrát, ami arabok estében nagyon kétségbevonható, így ez a könnyítés nem játszik szerepet. Ezek szerint a hír elérte őket és nem akarnak arab országokban letelepedni.

Nem gondolja, hogy ez drasztikus eljárás, Mr. Gheit? Nyugat-Európában sokkal rugalmasabban kezelik ezt a kérdést.

AAG: Egyáltalán nem, mert ha én másutt keresek menedéket és segítséget kapok, akkor kutyakötelességem az ottani törvényeknek engedelmeskedni, mert ha nem, fel is út, le is út. Nyugat-Európa majd egyszer felébred és reálisan nézi a helyzetet. El kellene küldeni néhány tisztségviselőjüket és próbaképpen menedékjogot kérni Dohában, vagy Quatarban vagy Szaúd-Arábiában és saját bőrükön tapasztalnák az elmondottakat. Akkor majd felébrednének.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Egy hozzászólás

  1. Németh Márk

    Megnéztem a teljes riportanyagot… erről egy árva szó sem volt (sajnos). Örültem volna, ha ezt mondta volna Ahmed barátunk, de még csak nem is volt ilyen kérdés, amire ezt válaszolhatta volna.
    Aki pedig ezzel nem ért egyet, legyen szíves támassza alá egy videlólink segítségével, melyet elküld nekem, különben ez csak egy origós propagandaálhír!

    Milyen érdekes, hogy erről sem a híradó, sem az origo nem értesítette a népet, pedig mennyire kapóra is jönne a képviselt bevándorlási politikának. Mégsem tették… Hogy miért?
    Lehet, hogy azért, mert nem így történt? Vagy azért, mert az ennyire átlátszó álhíreket még nekik sincs elég vastag bőr a képükön leközölni?
    Látott bárki egy eredeti forrást megjelölve bárhol? Mert én csak annyit, hogy a mandarin portálok hirtelen szétdobták mindenfelé azzal, hogy „Ezt kaptam… érdekes”

    Akkor most mindenki ennyire szereti a fagyit, hogy máris be kell nyalni bármit?

    Az alapok jók, mert volt a közelmúltban egy ilyen riport és még volt is benne szó az érintett arab országok kapcsán a menekültkérdésről, de hogy miért nem hozzájuk mennek? … na erről egy mukkot nem hallottam a riportban.

Az oldal tetejére