Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Még nem tudják, hogy mi okozta a nagyváradi tüzet

Még nem tudják, hogy mi okozta a nagyváradi tüzet

A Bihar megyei prefektúra, a katasztrófavédelmi felügyelőség és a rendőrség képviselői beszámoltak vasárnap este Nagyváradon a görögkatolikus püspöki palotában kiütött tűz oltásáról és bejelentették: több feltételezéssel számolnak a tűz okait illetően.

Alexandru Csilik őrnagy, a Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) parancsnokának első helyettese emlékeztetett: néhány nappal korábban elektromos meghibásodást észleltek a palota melletti utca lámpaoszlopain.

Szombaton, egy órával a tűzvész előtt, 20 óra 46 perckor, egy személy betelefonált a 112-es egységes hívószámra és jelezte, hogy szikrák pattannak ki a palota melletti lámpaoszlopról.

Bár a tűzoltók azonnal riasztották az elektromos műveket, ennek csapata egy másik meghibásodás miatt csak 30–40 perccel később ért a helyszínre – mondta el Ioan Mihaiu prefektus.

A katasztrófavédelem képviselője elmondta: a tűzoltók a bejelentést követő két percen belül a helyszínen voltak. Csilik hozzátette: amikor látta a tűzvész méreteit, mozgósította a környező települések egységeit is, tíz autóval, összesen 114-en vonultak a helyszínre.

Alin Haniş főfelügyelő, Bihar megyei rendőr-főkapitány bejelentette: a rendőrség hivatalból indított nyomozást rongálás gyanújával.

[Agerpres]

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére