Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Eltűntették Erőss Zsolt emléktábláját az Oltár-kő tetejéről

Eltűntették Erőss Zsolt emléktábláját az Oltár-kő tetejéről

A Hargita megyei hegyimentők vezetője azzal vádolja a Neamț megyei hegyi csendőröket, hogy eltüntették az Erőss Zsolt hegymászó emlékére kihelyezett emléktáblát a Békás-szorosban található Oltár-kő tetejéről. A Neamț megyei hegyi csendőrök vezetője tagadja, hogy ilyet tettek volna.

Az emléktábla eltűnését a Hargita megyei hegyimentők október 7-én vették észre, amikor az 5 éve ott álló emléktábla helyén csupán flex által bevágott csavarokat találtak. A Hargita megyeiek azért gyanakodnak a Neamț megyei hegyi csendőrökre, mert azok szeptember 26-án zászlót állítottak az Oltár-kő tetején. „Az emléktábla nincs ott, vagy behajították egy hasadékba, vagy elvitték onnan”- nyilatkozta Fekete Örs, a Hargita megyei hegyimentők vezetője. „Nagyon szomorú, hogy ez megtörténhetett. Ez semmi esetre sem jellemző egy hegymászó emberre. A gyanúmat pedig az is igazolja, hogy a hegymászók, akik felmásznak az Oltár-kő tetejére, azok csak a felszereléseiket viszik magukkal, nem pedig áramgenerátort és flexet. Panaszt fogunk tenni, mert nem elfogadható, hogy ilyesmi megtörténhet” – tette hozzá a Hargita megyei hegyimentők vezetője.

Marius Gămănuț, a Neamț megyei hegyi csendőrség szóvivője szerint a Neamț megyei hegyi csendőrök szeptember 26-án Románia zászlaját tűzték ki az Oltár-kő tetejére, a centenáriumi év alkalmából, viszont állítása szerint egyetlen hegyi csendőr sem emlékezett arra, hogy akkor látta volna az emléktáblát.

[Forrás: mesagerulneamt.ro]

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére