Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Zombidrog terjed Erdélyben

Zombidrog terjed Erdélyben

A rendőrség szervezett bűnözés és drogellenes osztálya megerősítette, hogy valóban bejutott Romániába a zombidrognak nevezett, az egészségre rendkívül káros kábítószer. A Nép Ügyvédje is vizsgálódik az ügyben. A kábítószer Kolozs megyében bukkant fel elsőként az országban, legalábbis Tordán és Aranyosgyéresen kerültek kórházba elsőként olyan fiatalok, akiken a zombidrog fogyasztásakor jelentkező tüneteket észlelték az orvosok.
Azóta jeleztek hasonló eseteket az ország más részeiből, Galacról és Konstancáról is.

A jelenség súlyosságára vall, hogy a Nép Ügyvédje kedden bejelentette: hivatalból vizsgálatot indít az ügyben. A vizsgálat tárgya a kiskorúak védelméről szóló alkotmánycikkely megszegése. Az ombudsmani hivatal közleménye szerint a helyzet riasztó.

„A sajtó által közölt felvételeken az utcákon és parkokban földre rogyott, kábítószer hatása alatt lévő fiatalok láthatók, akik végül súlyos állapotban kerültek kórházba. A rendőrség szervezett bűnözés és drogellenes osztálya vizsgálódik az ügyben. Az első eredmények szerint a fiatalok egy Romániába újonnan bekerült, rendkívül veszélyes, zombidrognak nevezett kábítószert fogyasztottak” – olvasható az ombudsman közleményében.

A közleményben említett, az interneten is terjedő felvételeken jól látszik, amint a drog hatása alá került fiatalok – 13-15 évesek is vannak közöttük – valósággal mozgásképtelenné válnak, élettelennek tűnő testtel hevernek az utcákon, üveges tekintettel, görcsbe rándultan merednek maguk elé. A szer leállíthatja a veséket, a májat, és elég gyorsan halálossá válhat. A zombidrog összehasonlíthatatlanul olcsóbb a többi kábítószerhez képest, egy adaghoz már 25-30 lejért is hozzá lehet jutni.

(Maszol/Digi24)

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére